• Dziedātāja Linita Mediņa sākusi tirgot sveces: Cik tad ilgi sēdēsi bez darba?

    Dziedātāja
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    25. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    «Cik tad ilgi sēdēsi bez darba? Koncertēt nedrīkst, bija jādomā, kur sevi realizēt,» PDz teic dziedātāja, kas piespiedu dīkstāvē atradusi jaunu, radošu nodarbi.

    Savulaik Linitas sirdslieta bija rozes – viņas dārzā aug ap 100 dažādu rožu. Dziedātāja pat izveidoja stādu meklēšanas portālu – stadisim.lv. «Nu manā mājā uzziedējušas sveces,» atklāj viņa. «Sveces vienmēr bijusi mana vājība. Jau pirms aizraušanās ar rozēm biju domājusi par sveču darināšanu, taču tad bija daudz citu darbu, nebija laika tam pievērsties,» atceras Linita.

    «Dīkstāve tomēr dara savu. Dziedāt nedrīkst, bet kaut kas taču ir jādara! Redzēju Panorāmā, ka operdziedātājs Sergejs Jēgers pandēmijas laikā sācis marinēt un pārdot tomātus. Nodomāju, ka arī man vajadzīgs jauns peļņas gūšanas veids. Atcerējos par svecēm. Nolēmu – uztaisīšu pārīti savam priekam, aiz gara laika. Kad manas sveces ieraudzīja dēls, viņš iesaucās: «Eu, mamma, bet tev ļoti smuki sanāk! Varbūt arī citiem patiks?» Ilgu laiku nevarēju saņemties savu veikumu kādam parādīt, jo šķita, kā es tā…

    Tas jau nebija nekāds biznesa plāns – vienkārši aiz neko darīt.

    Tomēr pirms Lieldienām saņēmos un savas sveces izliku feisbukā savā profilā. Ja nu kādam tiešām iepatīkas,» stāsta Linita. Dziedātāja saņēmusi daudz atzinīgu vārdu par savām ziedu svecēm, un arvien vairāk cilvēku izteica vēlmi kādu iegūt savā īpašumā.

    «Par to biju ļoti pārsteigta. Sākumā biju sataisījusi un izlikusi pārdošanā mazās svecītes, kā saka, testa variantu. Katram gadījumam uztaisīju arī vidējās un lielās. Un cilvēki pasūta tikai lielās sveces!» smejas Linita. Katram pircējam dziedātāja klāt pie svecītes pieliek kādu mazu pārsteigumu. Linitas sveces var iegādāties no pieciem līdz septiņiem eiro atkarībā no izmēra.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Linita Mediņa (@linita.medina.music)

    «Visu apguvu pašmācības ceļā. Man acīmredzot ir dabas dots talants. Turklāt mūsdienās teju visu var iemācīties internetā. Galvenais ir gribēšana,» norāda viņa. «Pati sveces neleju. Esmu mēģinājusi, bet tas ir piņķerīgi.  Nopērku gatavas un izrotāju dekupāžas tehnikā. Daudz ko izmēģināju, līdz sapratu, kāds rezultāts man vislabāk patīk. Man bija svarīgi uztaisīt tādu sveci, kādu pati labprāt gribētu nopirkt.» Linita saka – lai šo darbu veiktu, jāapbruņojas ar pacietību: « Nav tik vienkārši, kā izskatās. Tas ir skrupulozs un ilgs process.

    Šodien ņemos ar sveču taisīšanu no paša rīta, man jau sprands sāk sāpēt.»

    Linitas sveces ir romantiskas, ar ziedu motīviem. «Grieztie ziedi manās mājās ir reti, taču puķes man ļoti patīk. Domāju, kā es citādi tos varu iedabūt savās mājās? Ar svecēm. Tā arī dzima šī ideja. Šobrīd man topā ir sveces ar pavasara ziediem – sniegpulkstenītēm, krokusiņiem, ceriņiem, hiacintēm. Arī citiem patīk,» priecājas Linita.

    «Saka – sveces piestāv tumšam un aukstam laikam, kad gribas iegūt siltu gaismiņu. Bet, ja uz sveces ir pavasara ziedi, tad taču to gribēsies dedzināt arī citā gada laikā, jo sveces liesmiņa sasilda sirdi un nomierina prātu,» pārliecināta ir dziedātāja.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē