• Dziedātāja Diāna Paško par gaidāmo konkursu Baltkrievijā: Ja kas — kājām iešu!

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    29. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Konkursa X Faktors fināliste šā gada jūlijā pārstāvēs Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā Slāvu bazārs, bet slēgto valsts robežu dēļ ir neziņā, kā tiks līdz Vitebskai.

    Jūlijā dosies uz Vitebsku

    Vēsts, ka izturējusi konkursa atlasi tiešsaistē un varēs Baltkrievijā dziedāt plašam skatītāju pulkam, Latvijas dziedātāju Diānu ceļ spārnos, un nu spēcīgās balss īpašniece prāto, ka priekšā vēl daudz darba.

    «Man jau apnicis sēdēt mājās, un šīs būs ļoti dinamiskas pārmaiņas – taisni no dīvāna uz starptautisku skatuvi. Ārkārtējās situācijas dēļ grūti aptvert, ka konkurss tiešām notiks klātienē,» viņa saka PDz. Slāvu bazārs Vitebskā plānots jūlija vidū.

    «Tas būs simboliski – dziedātāji no dažādām valstīm uz vienas skatuves,» konkursu, teju kā uzvaru pār Covid-19, raksturo viņa.

    Dziedātāju nesatrauc, ka Baltkrievijā šo vīrusu neuztver tik nopietni, tāpat kā iespēja inficēties.

    Kam jānotiek, tas notiks – uzskata viņa. «Drīzāk uztraucos par savu uzstāšanos,» tā viņa.

    Taujāta, kā plāno nokļūt līdz Vitebskai, Diāna saka – paziņas ieteikuši lidot no Igaunijas.

    «Ja godīgi, organizatoriskos jautājumus vēl neesmu izplānojusi, vairāk domāju par to, kādas dziesmas izpildīšu un kādu tērpu vilkšu. Ja kas – kājām iešu!» pasmejas viņa. Ģimene, lai atbalstītu dziedātāju Baltkrievijā, līdzi nebrauks. Kad tuvinieki ir skatītāju rindās, Diāna uztraucas vairāk. Turklāt palikt mājās būs drošāk viņu veselībai.

    Ar šova elementiem neaizrausies

    Uz skatuves dziedātājai palīdz pareizs noskaņojums un pateicība Dievam. Tieši ticība mazina iekšējo trauksmi un rada pārliecību, ka viss ir kārtībā. «Nekad neesmu par sevi līdz galam pārliecināta. Vienmēr gribas labāk. Mans perfekcionisms ir ne tikai dzinējs, bet arī traucēklis. Cīņa ar bailēm par neveiksmi. Uz skatuves ikreiz pārvaru sevi,» atklāta ir viņa.

    «Pareizās dziesmas izvēle ir 70% veiksmes, tādēļ tam jāvelta laiks,» atzīst Diāna.  Patlaban viņa strādā pie sava albuma ierakstīšanas, taču Vitebskā savas jaunās dziesmas neizpildīs, jo pēc konkursa noteikumiem ir jādzied populāri hiti krievu un angļu valodā. Diānai mīļas ir smeldzīgas balādes, un par sevi viņa saka: «Kad man ir laba oma, dziesmas sacerēt negribas, bet, kad ir pārdzīvojumi, tās top.»

    Diāna priecājas, ka Slāvu bazārs ir diezgan konservatīvs konkurss un traki tērpi un šova elementi tur nav lielā cieņā. Viņas trumpis būs balss un klasisks ģērbšanās stils. «Taču, ja tas man palīdzēs un piestāvēs dziesmai, varu parādīt arī dekoltē. Protams, ja būs ko rādīt, jo no lielā uztraukuma varu ļoti notievēt,» pasmejas jauniete.

    Iztiek ar mazumiņu

    Pērn Diāna pameta darbu, lai pilnībā nodotos mūzikai. Tagad atzīst – apstiprinājās tas, ka viņai ir laba intuīcija, jo ilgajai mājās sēdēšanai sagatavojās laikus.

    «Es pat esmu sākusi gatavot ēdienu, kas man iepriekš galīgi nepadevās,» priecājas viņa.

    Diāna stāsta – šobrīd dzīvo vienkārši un pieticīgi, iztiekot no iekrājumiem. «Man nevajag jaunāko kolekciju tērpus un delikateses. Varu visu gadu pārtikt no griķiem, jo tie man patiešām garšo. Ja visi striķi trūkst, tad arī mamma vienmēr var pabarot. Dažkārt maldīgi domājam, ka mūsu noskaņojums ir atkarīgs no materiālām lietām, bet tā tas nav. Cilvēkam nevajag daudz, lai būtu laimīgs,» pārliecinājusies dziedātāja.

    «Ja es būtu pieradusi pie greznas dzīves, man būtu grūtāk. Tiem, kam nekā nav, nav arī, par ko uztraukties.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē