• «Dzērvenītes» autoru pa Vecrīgu ķersta policisti. Tā tik bija pakaļdzīšanās!

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    24. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aivars Lapšāns.
    Foto: No privātā arhīva (Haralds Elceris)
    Aivars Lapšāns.
    Tautā iemīļotās dziesmas «Dzērvenīte» autoram Aivaram Lapšānam pagājušajā nedēļā dziedāšana un ģitāras trinkšķināšana Saeimas ēkas apkaimē beidzās traki – dziesminieku cītīgi dzenāja likumsargi.

    Žurnāls «Privātā Dzīve» vēsta – dziesminiekam Aivaram Lapšānam, kurš daudziem zināms kā 80. gados populārās grupas «Ferrum» vokālists un radījis tādas leģendāras kompozīcijas kā «Dzērvenīte», «Rudzupuķe» un «Draudzība», todien sirds bijusi pilna. Viņš savulaik esot cīnījies par Latvijas neatkarību, bet tagad esot rūgtums par notiekošo valstī. «Pirmkārt, mani dziļi satrieca deputātu algas pielikums. Otrkārt, elektroenerģijas augstās cenas, kas gremdē Latvijas ekonomiku. Daudzi mani draugi uzņēmēji lielos rēķinus vairs nevar pavilkt,» PDz teic Lapšāns. Tāpēc iesēdies savā džipā un no lauku mājām Cēsu pusē braucis uz galvaspilsētu.

    Sākumā bijusi doma pusdienlaikā piketēt pie Saeimas nama, bet tad viņš uzzinājis, ka tam vajadzīga speciāla atļauja, un no šīs idejas atteicies.

    «Nolēmu vienkārši pastaigāt pa Rīgu un padziedāt. Un nu man par to ir piestādīti divi rēķini – viens par neatļautu piketēšanu, bet otrs – par nepakļaušanos policijai,» sašutis ir Lapšāns.

    Atceroties tās dienas notikumus, viņš stāsta – esot apstājies pie Saeimas, lai skaņotu ģitāru. Pienācis policists un aicinājis muzikālās aktivitātes veikt citur. «Gribi piketēt, ej nostāk, lai deputāti neredz,» Lapšānam esot ieteicis likumsargs.

    Skrējiens pa Vecrīgu bijis tiešām iespaidīgs.
    Skrējiens pa Vecrīgu bijis tiešām iespaidīgs.

    Aivars gan neesot domājis, ka Saeimas tuvumā nedrīkst vienkārši muzicēt, tāpēc turpinājis spēlēt ģitāru un dziedāt. Ejot gar Saeimas trepēm, viņš repojis: «Saeimas nama zagļi sēž, kara laikā naudu plēš. Pietiek krāpt! Pietiek krāpt!»

    Tāda dziedāšana policistiem neesot patikusi, un viņi sākuši skriet Lapšāna virzienā. Aivars iemucis tuvākajā šaurajā ieliņā, un tur likumsargi viņu arī sagūstījuši.  Mūziķis vēl aizvien netiekot gudrs, kādēļ policisti viņu tā trenkājuši. Notikuma vietā ieradušies pat vairāki.

    Tagad Aivars rēķina, ka brauciens uz galvaspilsētu padevies neplānoti dārgs – kopā ar degvielu un pusdienām ap 100 eiro. Par jautrību Vecrīgā Lapšānam uzlikta soda nauda 40 eiro apmērā. Viņš gan maksāt nesteigsies, un kopā ar advokātu apņēmies cīnīties par savu taisnību.

    Vairāk par šo incidentu un to, kā Lapšāns todien «saķēries» ar kādu slavenu deputātu, lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!  

    • No Andra Lielā  piedzen parādus.  Aktieris darbu vēl nav atradis.
    • Mārtiņš Egliens jau pošas uz Vāciju! Ziedotāji aktiera mammu aizkustina līdz asarām.
    • Kiviča bijusī sieva Madara grib precēties.
    • Dzērvenītes autoru pa Vecrīgu ķersta policija.
    • Rukšāne atklāj savu notievēšanas noslēpumu.
    • Par ko apraudājās Kaimiņš? Viņam būs jāstrādā sabiedriskie darbi…
    • Lembergs āliņģi atrod Igaunijā. Tiešām brangs loms!
    Privātā Dzīve nr08/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē