• Dumpīgā aktiera Kaspara Zāles pēcpuse satraukusi Ieslodzījuma pārvaldi

    Sabiedrība
    Anastasija Kuzminova
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    30. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Tieslietu ministrijas un Ieslodzījumu vietu pārvaldes amatpersonas ir šokā par aktiera Kaspara Zāles patvaļu – iespēju seriāla vajadzībām filmēties cietumā viņš izmantojis, lai mākslas vārdā bildētu savu dibenu. Aktieris apgalvo, ka neko ļaunu neesot gribējis.

    Par kailbilžu trača iespējamajām sekām Kaspars Zāle teic, ka nepatīkamākais ir – viņa radošums filmēšanas grupai varot izmaksāt dārgi, jo iespējams, ka komandai liegs turpināt seriāla filmēšanu Brasas cietumā.

    Gribējis tik simboliski parādīt brīvību

    Pamatīga skaidrošanās izvērtās pēc PDz publikācijas, kurā seriāla Nemīlētie aktieris Kaspars Zāle pastāstīja par jaunumiem dzīvē un palepojās, ka viņam izdevies Brasas cietumā turpināt uzsākto aktu sēriju. Slēgtajā cietumā filmē seriālu, kas ekrānos parādīšoties augusta beigās, un Kaspars no darba brīvajā laikā bija izmeties pavisam pliks.

    Pozējot kādam kolēģim, viņš apstaigājis vairākas cietuma telpas. Bildēts tika no mugurpuses. Kā uzsvēra aktieris, tā bijusi mirkļa māksla. «Atrasties kailam vietā, kur iepriekš bija stingrā režīma cietums, man bija pamatīga uzdrīkstēšanās. Tajā brīdī es jutu tādu kaifu!» PDz sacīja Kaspars. Viņš atzina, ka bildēšanās procesam bijis arī mērķis, proti, fotosesijā viņš izmantojis vides un cilvēka mijiedarbību un kailums simbolizējis brīvību.

    Filmēt ļāvuši seriālu, ne pliku dibenu

    Šādas Kaspara radošās aktivitātes izsauca par Brasas cietumu atbildīgo iestāžu pamatīgu sašutumu. To pārstāvji vērsās pie producentiem un kanāla TV3, prasot skaidrojumu par šādu publicitāti, kas nekādi nesaistās ar seriāla filmēšanu.

    Amatpersonas uzskata, ka plika dibena demonstrēšana cietuma telpās met nevēlamu nesmukuma ēnu uz valsts iestādēm, kas, labu gribot, nāca pretī seriāla veidotājiem un atļāva izmantot slēgtā cietuma telpas konkrētām vajadzībām – seriāla filmēšanai.

    «Nesankcionēti, nesaskaņojot ne ar mums, ne seriāla veidotājiem, konkrētais aktieris veica šo savu fotosesiju. Brīnišķīgi, ka viņš ir radošs un aktīvs. Aktieris šādas radošās aktivitātes var veikt brīvā dabā vai citur, kur uzskata par nepieciešamu, bet ne cietumā, kur viņš iekļuvis, lai filmētos seriālā. Mēs, protams, esam neapmierināti, ka šādā veidā tiek izmantotas Brasas cietuma telpas, tāpēc vērsāmies pie seriāla veidotājiem ar pretenzijām,» PDz pavēstīja Tieslietu ministrijā.

    Vai tracis aktiera dibena skandāla lietā aprobežosies ar Zāles sabāršanu, ministrijā pagaidām konkrēts lēmums nav pieņemts. «Domājams, ka varētu iztikt bez papildu sankcijām. Tas, protams, ja vainīgie apzināsies, ka tā vienkārši nedrīkst darīt,» uzskata ministrijā.

    Atvainojas gan seriāla veidotāji, gan aktieris

    Uzņēmuma TV3 Group komunikācijas vadītāja Alise Mališko atzina – kanāls TV3 pēc PDz publikācijas par Kaspara Zāles uzņemtajiem kailfoto Brasas cietumā saņēmis vairākus neizpratnes pilnus komentārus.

    «TV3 jaunā seriāla Nemīlētie scenārijā nav paredzētas šādas ainas. Šādu fotogrāfiju uzņemšana bija aktiera paša iniciatīva un organizēts notikums, kas diemžēl netika iepriekš saskaņots nedz ar kanālu TV3, nedz seriāla producentu kompāniju, ne arī Ieslodzījumu vietu pārvaldi,» informēja Mališko. Kanāla TV3 vārdā viņa atvainojās Ieslodzījumu vietu pārvaldei par šo starpgadījumu. «Savukārt aktierim novēlam saglabāt dumpniecisko garu un radošumu, turpmāk gan ievērojot konkrētās iestādes noteikumus un nosacījumus,» tā Mališko.

    Valsts iestādēm par notikušo atvainojās arī Kaspars Zāle. Viņš no sava konta Instagram izņēmis cietumā tapušos kailfoto. «Žēl! Man jau likās, ka tās ir foršas bildes. Akti ir mana mākslinieciskās izpausmes forma, un es neko ļaunu ar to nevēlos izdarīt. Nodoma konfliktēt ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi man nebija,» PDz teic Kaspars, pieļaujot gan, ka viņa radošumam, iespējams, varētu būt sekas un komandai varētu arī liegt turpināt filmēšanu cietumā. Brasā plānots uzņemt vēl daudzas epizodes. «Ir jāmēģina izlīgt mieru, lai varam turpināt filmēšanu,» tā aktieris.

    Zālem neveiksmīgs gads

    Šis gads Kasparam vispār nav no tiem labākajiem. Gada sākumā Dailes teātra vadība izlēma pārtraukt darba attiecības ar aktieri. Kaspars ar advokāta palīdzību gan vēl cer panākt saglabāt darbu. «Jā, man tik tiešām gada laikā sanācis daudz pārbaudījumu. Pērn izšķīros ar mīļoto sievieti Leldi Dreimani, tad izslimoju Laimas slimību. Paldies Dievam, bez komplikācijām. Vēl – ar vēzi nomira mans draugs,» melnās strīpas notikumus uzskaita Kaspars, kurš nupat nosvinēja 36. dzimšanas dienu. «Tie visi bija jaudīgi pārdzīvojumi. Laikam man tāds liktenis un tāds ceļš jāiet… Tomēr nedomāju padoties un nolaist rokas pašiznīcinoties. Mācos no problēmsituācijām. Man jau ir tāds rūdījums, ka zinu, kā tikt galā ar nepatikšanām. Tas mani padara stiprāku,» uzsver Kaspars Zāle.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē