• Dizainu studējošajā Evija Krištopane atgriežas no ASV un Minskā pazaudē bagāžu

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    29. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Mediju ekspertes Guntas Līdakas meita, kas ASV studē dizainu, mājās atgriezās kopā ar draugu hiphopa mūziķi Reini Jurkovski.

    Tieši pirms juku laika sākuma uz Čikāgu, kur Tehnoloģiju institūta Dizaina nodaļā studē draudzene Evija Krištopane, paviesoties ieradās viņas draugs Reinis. Jau marta vidū Evijai studijas notika attālināti, bet bija cerība, ka vīrusu varētu ātri pārvarēt, tāpēc viņa Čikāgā gaidīja mācību atsākšanos.

    Kad jaunieši uzzināja, ka ierastā dzīve tik ātri neatgriezīsies, viņi jau bija izplānojuši mājupceļu, bet tieši dienā, kad vajadzēja lidot uz mājām, robežas tika slēgtas.

    Par iespēju atgriezties mājās Evija pa e-pastu uzzinājusi no Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulārā dienesta. «Kā viena no iespējām tika minēta atgriešanās caur Minskas lidostu. To arī izmantojām.

    Ceļš bija garš, bet, par laimi, bez apgrūtinājumiem. Izņēmums, protams, ir tas, ka bagāža Minskā nepienāca.

    Ja to atgūsim, visticamāk, tas būs tikai pēc robežu atvēršanas. Ja godīgi, par čemodāniem vienalga – tas ir labākais no sliktā, kas varēja notikt,» PDz teic Evija.

    Atminoties mājupceļu jauniete stāsta, ka lidostas bija pavisam tukšas un par divu metru distances ievērošanu nevajadzēja satraukties. Evija uzteic mammu, kas parūpējusies, lai meita kopā ar draugu veiksmīgi pārlaistu karantīnas laiku.

    «Uz robežas bija auto, ar kuru varējām nokļūt līdz lauku mājām Salacgrīvas novadā. Bet tur priekšā bija jau piepildīts ledusskapis ar pārtiku. Tagad divas nedēļas pavadīsim laukos. Es turpinu mācīties online režīmā, bet Reinis raksta mūziku,» saka Evija Krištopane.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē