• Dita Lūriņa-Egliena par tēti: Viņš Latvijas neatkarībai un nacionālajai pašapziņai ir tik daudz darījis

    Sabiedrība
    Evija Kalnbērza
    12. februāris, 2021
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Režisors tikko nosvinējis apaļu dzīves jubileju. Viņa meita Latvijas Nacionālā teātra aktrise PDz atklāj – tētis, kurš tur kopā kuplo ģimeni un pats visiem rada svētkus, no savām dzimšanas dienām izvairās.

    «Tāds cipars! Nav iespējams aptvert,» par tēta Valda Lūriņa apaļo jubileju saka aktrise Dita Lūriņa-Egliena. 4. februārī režisoram bija 70. dzimšanas diena.

    «Noteikti kādu apsveikumu izdomāsim, lai gan svinēt jau nevar… Tētis gan parasti no savām ballītēm cenšas izvairīties – kaut kur aizšmaukt vai strādāt par šoferi un visus izvadāt pa mājām.

    Pat ja neko nevajag, grib aizskriet uz veikalu. Laikam tāpēc, ka viņam ballītēs bail pazaudēt savu brīvības garu. Katrā ziņā dāvināšanas prieks tētim ir lielāks par dāvanu saņemšanas prieku. Teju vai vajadzētu viņu sasiet, lai varētu apsveikt,» smejas aktrise.

    Režisors Valdis Lūriņš.

    Dita tētim novēl – galvenais, lai viņš nepazaudē lielo cilvēkmīlestību, kas staro cauri viņa iestudējumiem. «Viņš savās komēdijās nekad neizsmej cilvēkus, bet tajās ir mīlestības pilns smaids. Tēta nopelns ir arī tas, ka mēs – visa kuplā Lūriņu dzimta – turamies kopā, nevis sēžam katrs savā Latvijas kaktā. Mēs kopā iesmejam par grūtībām, un noteikti tiksimies kopējos svētkos, kas noteikti būs, kad beigsies visi ierobežojumi,» saka viņa.

    Režisora meita uzskata – tētis ir pelnījis būt vairāk novērtēts profesionāļu vidū un arī valstiskā līmenī.

    «Mans novēlējums cilvēkiem, no kuriem tas atkarīgs – saprast un pamanīt, ka viņi ir Lūriņu nedaudz aizmirsuši. Manuprāt, viņš Latvijas neatkarībai un nacionālajai pašapziņai ir tik daudz darījis, bet valstiskā līmenī tas nekā nav atzīmēts. Novēlu valdībai pamosties un neaizmirst cilvēkus, kuri daudz darījuši, lai šī valsts un tās kultūra vispār būtu,» tā Dita.  

     

    2 komentāri

    Līga Lucaus
    Vissmīļākie sveicieni un laba vēlējumi Jubilāram- šim GAIŠAJAM CILVĒKAM....... Viņš TIK ĻOOOTi man atgādina manis pašas TĒTI.....Tikai man viņa sen vairs nav.... Ditiņ, Jums, visai Jūsu Dzimtai...un arī Latvijai ir Paveicies ka VIŅŠ MUMS IR!!!!! Vissmīļākie sveicieni, Tētim!!! Līga
    Astra Strade
    Ditiņ, tēva 70 gadu nosvinētā jubileja godam nosvinēta un tur liels paldies jāsaka Jūsu ģimenītei. Savu dzīvi ar mīlestību, sirsnību un milzīgo darba atdevi viņš veltīja mums latviešiem un par to viņam millzum liels paldies. Lai arī turpmāk Valdis nepagurst savā radošajā darba pacēlumā, lai vienmēr blakus ir brīnišķīgā, atbalstošā ģimenīte un mēs. Lai veselība, saskaņa, gaišums, labestība arī turpmāk piepilda Jūsu ģimenes laimi! DITIŅ TAVA DĀVANA TĒVAM IR BURVĪGA UN PALDIES KA NENOBIJIES!!! Mēs Tevi atbalstām!!! Tas spēks ko neredz pilienā, top liels un varens kopumā. /J. Rainis/

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē