• Aktrise Dita Lūriņa-Egliena — tēva mājās kā Dieva azotē

    Slavenības
    Gita Vīksne
    Evija Kalnbērza
    13. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Latvijas Nacionālā teātra aktrise aprīļa vidū nosvinēja dzimšanas dienu sava tēva lauku mājās Alūksnes novada Zeltiņos. Tur kopā ar ģimeni viņa devusies pārlaist pandēmijas laiku.

    Ditai Lūriņai-Eglienai dienu pirms jubilejas K. K. fon Stricka villā bija paredzēta eksperimentāla soloizrāde #DiToo, kuru viņa iestudēja kopā ar libreta un mūzikas autoru Kasparu Rolšteinu. Ārkārtējās situācijas dēļ tā pārcelta uz nezināmu laiku.

    «Kā smejas Kaspars Rolšteins – mēs uz skatuves esam tikai divi cilvēki, un mums pirmajiem vajadzētu atļaut sākt darboties. Kad vien parādīsies tāda iespēja, tā uzreiz lēksim zirgam mugurā,» 42. dzimšanas dienā, 16. aprīlī, PDz optimistiski pauda aktrise.

    «Tagad no darba – Latvijas Nacionālā teātra – saņemu tikai oficiālu informāciju elektroniskā formā un par to, ka briestu īpašas pārmaiņas, neesmu informēta. Turpinu darīt to, ko pati spēju paveikt attālināti,» stāstīja Dita. Nacionālā teātra nākamo sezonu plānots atklāt ar Ditas Lūriņas režisētu izrādi.

    «Ja Dievs ļaus, rudenī mēs atkal varēsim strādāt.

    Protams, termiņi var mainīties šurpu turpu, taču šajā laikā beidzot esmu iemācījusies dzīvot šeit un tagad, neko uz priekšu vairs neplānot.

    Sēdēsim mierīgi un pacietīgi un ticēsim, ka piepildīsies labākais scenārijs.»

    Dita uzskata, ka viņas ģimene šobrīd rīkojas kā īsti latvieši. Kopā ar vīru aktieri Mārtiņu Eglienu un bērniem Ernestu un Grētu viņa pārcēlusies uz laukiem Alūksnes novada Zeltiņos.

    «Tās ir mana tēva mājas, un te mēs esam paslēpušies kā Dieva azotē! Ja nebūtu trauksmainā fona, kas saistīts ne tikai ar vīrusu, bet arī ar ekonomisko situāciju, varētu teikt – nekādas pārmaiņas pasaulē nejūtam. Mēs brīvi varam skriet pa pļavu, nedezinficēt rokas, jo šeit esam tikai mēs! Apskaujamies un bučojamies, dzīvojam normālu cilvēku dzīvi,» atklāja viņa.

    Aktrise atzina, ka nopietnākais uzdevums ir dēla Ernesta mācīšanās attālināti.

    «No jauna cītīgi un pamatīgi esmu apguvusi 7. klases vielu. Nekas! Atkārtošana ir zināšanu māte. Meitai Grētai arī ir jāapgūst dažādi pirmsskolas vecuma bērnu uzdevumi. Tāpēc tagad esmu gan skolas direktore, gan skolotāja, gan auklīte un audzinātāja, gan arī apkopēja un ēdnīcas darbiniece. Mutes mums ir daudz, tāpēc man radoši jāpieiet brokastīm, pusdienām un vakariņām. Daudz praktisku iemaņu, kuras līdz šim lietoju maz, tagad ir jāapgūst un aktīvi jālieto!»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē