• Tūrisma asociācija: Covid-19 ierobežojumu atvieglojumi nav piemērojami drošu ceļojumu organizēšanai

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    19. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Neskatoties uz to, ka valstī ir atviegloti vairāki Covid-19 pandēmijas ierobežojumi, tie nav piemērojami drošu ceļojumu organizēšanai, uzsver Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas prezidente Inga Kavaca.

    Līdz ar konkrētu un tiešu vadlīniju trūkumu vēl joprojām nav iespējams organizēt ceļojums ne Latvijā, ne Baltijā, ne Eiropas Savienības robežās. «Nav gala produkta, kas mums skaidri un gaiši pasaka – ko mēs drīkstam, ko mēs nedrīkstam,» sarunā ar aģentūru LETA izcēla Kavaca.

    Tāpat Kavaca uzsvēra, ka būtiski ir nodalīt tūroperatoru un aģentu darbību no viesmīlības un sabiedriskās ēdināšanas. Tūroperatoriem un aģentiem prioritāte ir ceļojumu organizēšana, lai no ārzemēm ienestu naudu Latvijā, tāpēc ir svarīgi drošu ceļošanu vadlīnijas saņemt savlaicīgi, jo visi gatavošanās darbi nākamajam gadam ir jāsāk tagad.

    Asociācijas prezidente atzina, ka Ekonomikas ministrija regulāri sazinās ar tūrisma nozari un uzklausa nozares nepieciešamības, taču Ekonomikas ministrija atbild par ekonomikas jautājumiem tūrisma uzņēmējdarbībā, bet veselības drošības noteikumi ir cits jautājums. «Tagad mums aizliegts strādāt drošības apsvērumu dēļ,» norādīja Kavaca.

    Otrdien nozare vērsusies Ekonomikas ministrijā ar ierosinājumiem, kas stiprinātu tūroperatoru un aģentu uzņēmējdarbību. Pēc viņas sacītā, ministrijai rosināts atbalstīt subsidētas darbavietas trīs mēnešus pēc ārkārtējās situācijas, lai nebūtu jāatlaiž 70% darbinieku organizējošā tūrismā, kā arī vajadzīgs valsts atbalsts klientu naudu atmaksāšanā par nenotikušiem ceļojumiem.

    Tāpat, ja tūrisma kompānijām būs jāatlaiž darbinieki, būs nepieciešama pārkvalificēšanās programma, kurā cilvēki tiktu apmācīti un turpinātu strādāt citās nozarēs.

    Detalizētas vadlīnijas drošai ceļošanai Covid-19 pandēmijā sola apstiprināt šonedēļ.

    Patlaban pieejamas vispārējas vadlīnijas drošai ceļošanai, kas atrodas oficiālajā tūrisma nozarei veltītajā mājaslapā latvia.travel.lv.

    Kā ziņots, Ministru kabinets ceturtdien nolēma, ka no 15.maija tiks atjaunoti gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumi uz Lietuvu un Igauniju. Savukārt no 12. maija ir atļauts braukt ceļojumos Baltijas valstu robežās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē