• Busuli apsēduši Kremļa troļļi – sola nomētāt ar tomātiem un olām

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    15. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Intars Busulis.
    Foto: Instagram
    Intars Busulis.
    Vēl pirms diviem mēnešiem latviešu mūziķis Intars Busulis peldējās Krievijas fanu komplimentu jūrā un plānoja koncertus kaimiņzemē. Tagad viņš cenšas apgaismot Krievijas klausītājus par karu Ukrainā un diendienā cīnās ar Kremļa troļļiem.

    Mūziķis vienmēr ir bijis aktīvs sociālajos tīkos, un «instagramā» viņam ir pat divi profili. Viņa oficiālajam kontam ir vairāk nekā 85 tūkstoši sekotāju, privātajam – 53 tūkstoši, un abos Intars regulāri dalās ar bildēm un video, atspoguļo savu ikdienu, skatuves gaitas un koncertu aizkulises.

    Beidzamajā laikā viņš tur aktīvi pauž savu viedokli par karu Ukrainā un uzrunā savu krievvalodīgo auditoriju. Senāk Busulis Krievijā bija ļoti mīlēts mākslinieks, taču tagad komentāru sadaļā arvien vairāk parādās arī viņam neglaimojoši vārdi. Taču viņš nepadodas.

    «Man, protams, sāp sirds par tiem, kas pauž agresiju – gan par tā saucamajiem interneta troļļiem, gan tiem, kas vienkārši atbalsta Putina režīmu. Mums vajadzētu vairāk runāt ar cilvēkiem, kas nonākuši propagandas varā. Esmu novērojis – tā runāšana tomēr palīdz, cilvēki kļuvuši prātīgāki, apzinās situācijas nopietnību un to, kurā pusē ir taisnība,» žurnālam «Privātā Dzīve» saka Busulis.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Intars Busulis (@intarsbusulis)

    Pirms nedēļas viņš dalījās ar vairāku pasaules avīžu vākiem, kas vēsta par Krievijas armijas nežēlību Ukrainas pilsētā Bučā. «Es kādreiz cienīju jūsu mākslu, bet jūsu politika pret Krieviju man nav saprotama. Jūs esat nozombēti cilvēki, kuriem gadiem lējuši ausīs to, ka Krievija ir slikta,» tūdaļ Busulim norādīja kāda viņa fane Krievijā.

    «Busuli, kas tu esi? Dziedātājs. Tad dziedi, un jēgas no tevis būs vairāk. Kāpēc tu kurini naidu? Attopies,» aicina cita dāma. «Tagad tev būs jāaizmirst par popularitāti Krievijā. Tev vajadzētu kājas bučot tai sievietei, kas tevi uzvilka uz Krievijas skatuves un ar savu vārdu padarīja tevi slavenu. Citādi tā arī sēdētu savā purvā,» pamāca vēl kāds, apelējot pie Busuļa sadarbības ar dziedātāju Jeļenu Vengu. «Labāk lai nebrauc uz Krieviju, citādi ar tomātiem un olām šo divkosi nomētāsim,» brīdina cits.

    Tos, kas apciemo viņa profilu tikai tādēļ, lai slavinātu Krievijas uzsākto karu Ukrainā, Intars bez žēlastības bloķējot.

    Un ne vienmēr tie esot tā saucamie interneta troļļi – mākslīgi radīti profili. «Agresīvas piezīmes un draudus pauž arī reālas personas, kuru profiliem ir daudz sekotāju,» novērojis viņš. Tāpēc diendienā nākas tīrīt savu sekotāju loku.  Viņš pamanījis – bieži vien tie, kas tiek bloķēti, rod iespēju savas kaitnieciskās darbības izvērst no jauna.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē