• Bijušā baņķiera Igora Buimistera dēls glezno diženos

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    20. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mākslinieks JEGORS BUIMISTERS ar tēti IGORU un mammu MARIJU.
    Foto: ROMĀNS KOKŠAROVS (F64)
    Mākslinieks JEGORS BUIMISTERS ar tēti IGORU un mammu MARIJU.
    Galerijā Aminori bija skatāma jaunā mākslinieka bijušā baņķiera dēla pirmā personālizstāde Daži spoku stāsti.

    «Mācos Londonas Humanitārajā universitātē Golden Smith College. Tā ir augstskola, kur izglītību ieguvuši ievērojamākie britu laikmetīgās mākslas pārstāvji. Laba skola ar īpašu izglītības sistēmu, kas balstīta uz dialogiem un komunikāciju, un tur ir jauka atmosfēra,» PDz stāsta Jegors Buimisters.  Īpaši viņu interesē gleznot neparastas vēsturiskas personības.

    «Tie ir vēstures upuri, margināli personāži, kuriem tajā bijusi neparasta loma. Šī izstāde ir autobiogrāfiska, jo ar manis gleznotajiem varoņiem stāstu arī par sevi. Ir gan krievu dzejnieka Nikolaja Gumiļova, gan franču filozofes Simonas Veilas un japāņu rakstnieka Jukio Mišimas portreti, gan dažādas vēsturiskas glezniņas vienā lielā darbā,» uzskaita mākslinieks.  

    Ārpus gleznošanas viņš arī raksta esejas par dažādiem mākslas notikumiem, piemēram, Venēcijas biennāli un Rīgas Starptautiskās mākslas biennāli. Lielākoties publikācijas viņš veido angļu valodā.

    Jegora mamma Marija, kura pēc profesijas ir psiholoģe, dēla talantu pamanīja jau agrā bērnībā, kad viņš daudz zīmēja un tas viegli padevās.

    «Nolēmu, ka vajadzīgs labs privātskolotājs,» atceras Marija. Jegors stāsta – lai gan mākslas dēļ viņam nebija tāda bērnība kā citiem puikām, viņš ar interesi gaidīja katru nodarbību un klausījās stāstus par mākslas vēsturi. Vēlāk Buimisters zīmēšanu un gleznošanu apguva Jūrmalas mākslas skolā. «Mani skolotāji bija praktizējoši mākslinieki, un viņu iespaidā man bija pavisam citāda dzīve. Vecāki šajā ceļā mani ļoti atbalstīja. Mūsu ģimenē esmu vienīgais mākslinieks,» stāsta viņš.

    Jegora tētis bijušais Trasta komercbankas vadītājs un tagadējais uzņēmuma Rīgas seifi īpašnieks Igors Buimisters atzīstas: «Liels nopelns šajā visā ir Jegora mammai, kura saprata, ka dēls jāvirza pa mākslas līniju. Mans galvenais uzdevums bija izvadāt dēlu uz nodarbībām un par visu samaksāt.» Uzņēmējs gan piebilst – arī viņš jaunībā bijis radošs. «Studiju gados Civilās aviācijas institūtā piedalījos studentu dramatiskajā kolektīvā un pratu ieraudzīt kopainu, zināju, kam un kā ir jāizskatās,» tā Igors.

    Jegors PDz atklāj, ka viņam ir lieliskas attiecības arī ar 12 gadu veco pusmāsu Sofiju, kas dzimusi tēva jaunajā ģimenē. «Viņa ir talantīga, bet vēl spuraina pusaudze. Kad brīvdienās atbraucu uz Latviju un mēs Jūrmalā tiekamies, māsa manī klausās atvērtu muti. Viņa interesējas par visu, ko daru. Esmu viņas lielais brālis un varbūt arī iedvesmotājs,» cer mākslinieks.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē