• Aktieris Bartkevičs tagad uz izķeršanu

    Slavenības
    Zane Piļka- Karaļeviča
    11. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Mārtiņš Zilgalvis (F64)
    Dailes teātra aktieris Juris Bartkevičs šobrīd ir visur – vērienīgajā izrādē «Rotkho» viņam ir titulloma, TV demonstrē daudzsēriju filmu, kur viņš spēlē izdevēju Benjamiņu, un nupat iejuties miljonāra ampluā jaunā seriālā.

    Ar lomām tiešām neesmu zaudētājs

    Šovasar aktieris Juris Bartkevičs atzīmēs 72. dzimšanas dienu, bet par pensiju viņam nav laika domāt, jo šobrīd karjerā piedzīvo jaunu uzrāvienu. «Ar darbiem tiešām neesmu zaudētājs. Man forša rolle trāpījās režisora Aika Karapetjana filmā Sema ceļojumi, pēc tam bija Antona Benjamiņa loma filmā «Emīlija. Latvijas preses karaliene», bija arī iespēja strādāt pie ungāru režisoriem izrādē «Degunradži», un nupat Dailes teātrī prezentējām izrādi «Rotkho», kur esmu Rotko. Tāpēc var teikt, ka tagad esmu lutināts ar lomām,» secina Juris.

    «Tas, ka vēl ir pieprasījums arī pēc tāda vecuma aktieriem kā es, tiešām priecē.»

    Bartkevičs ļoti lepojas ar vēsturisko daudzsēriju filmu par Emīliju Benjamiņu, kuru šobrīd demonstrē Latvijas Televīzija. «Filmējām to pandēmijas tumšajā laikā, kad nekas nenotika, darbs teātrī bija uzlikts uz pauzes. Varēja vismaz aizmirsties no visām tām spazmām, kas apkārt valdīja,» teic Bartkevičs. «Manuprāt, mums sanācis ļoti pieklājīgs kino. Braukājot pa Latvijas kinoteātriem un sveicot publiku ar pirmizrādi, bija prieks redzēt, ka mūsu darbu skatītāji novērtē.»

    Daudzsēriju mākslas filmā “Emīlija. Latvijas preses karaliene" Bartkevičs atveido Antonu Benjamiņu.
    Daudzsēriju mākslas filmā “Emīlija. Latvijas preses karaliene" Bartkevičs atveido Antonu Benjamiņu.

     

    Doveika būs Bartkeviča sieva

    Lai gan darba grafiks ir saspringts, Bartkevičs piekritis režisora Ulda Cipsta piedāvājumam filmēties seriālā «Ketijas jaunā dzīve». Nu jau vairākas nedēļas rit filmēšana, un Juris atzīst, ka savu lēmumu nenožēlo. «Pirms kādam TV projektam dodu gala vārdu, vienmēr pajautāju, kas tur spēlē. Piemēram, galvenās lomas atveidotāja Klinta Reinholde ir mana audzēkne. Māras Ķimeles kursā vienu gadu viņai mācīju aktiermeistarību.

    Prieks skatīties, ar kādu atbildību viņa izturas pret savu darbu.

    Savukārt mana sieva seriālā ir Nacionālā teātra slavenā prīma Maija Doveika. Nu, kā var atteikties no šāda piedāvājuma?» koķeti smaida Juris. «Pie Ulda Cipsta biju jau filmējies maziņā lomiņā, un scenārijs šķita interesants. Domāju, arī rezultāts neliks vilties.» Vai seriālā Juris būs ļaunais varonis? «Es vienmēr savus tēlus attaisnoju un centīšos būt labais, bet fināls nav vēl uzrakstīts. Šodien mums bija saruna ar scenāristi, režisoram izteicu priekšlikumus, kuri viņam iepatikās. Tad nu redzēsim, kāds būs lēmums par finālu.»

    Šobrīd top jauns seriāls "Ketijas jaunā dzīve", kur Juris iejutīsies miljonāra lomā. Viņa sievu atveidos akrise Maija Doveika, bet meitas loma uzticēta viņa audzēknei Klintai Reinholdei.
    Šobrīd top jauns seriāls "Ketijas jaunā dzīve", kur Juris iejutīsies miljonāra lomā. Viņa sievu atveidos akrise Maija Doveika, bet meitas loma uzticēta viņa audzēknei Klintai Reinholdei.

    Sapņo par makšķerēšanu

    Vairākas jaunā seriāla ainas top miljonāra Jūlija Krūmiņa villā «Senču sils». «Neesmu te pirmo reizi. Filmēšanas vajadzībām šī villa ik pa laikam tiek izmantota. Te ir laba atmosfēra. Tā anturāža, protams, ir iespaidīga. Ne visi katru dienu uzturas šādās greznās vietās,» teic viņš. Vai aktieris gribētu dzīvot šādā villā? «Nu, katram ir sava gaume. Mani apmierinātu arī mazs namiņš ezera krastā ar laivu,» saka Bartkevičs, kurš ir kaismīgs makšķernieks. «Tas man ir kā meditācija. Kad nav intensīva darba perioda, dodos uz ezeru.

    Šoziem uz ledus nesanāca pasēdēt, tas bija teju ar uguni jāmeklē. Un man nebija laika meklēt, jo tiešām bija daudz darba.

    Tikko būs izdevība, tā došos makšķerēt. Tas ļauj atbrīvot smadzenes. Brīvā dabā, svaigā gaisā. Un ja vēl ir laba kompānija! Kas var būt labāks?»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē