• 19. stāva eksperiments — uzņēmējas Baibas Rubesas dārzs uz palodzes

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    3. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FOTO INSTAGRAM UN NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA
    Pazīstamā uzņēmēja un Dailes teātra aktieris Covid-19 krīzi izmantoja lietderīgi – uz sava dzīvokļa palodzes ierīkoja improvizētu siltumnīcu, kur audzē gurķus, tomātus un garšaugus.

    Baiba Rubesa atklāj, ka dārzeņu audzēšana mājās bija viņas vīra Dailes teātra aktiera Jura Bartkeviča iecere. «Es viņa idejai pilnībā piekritu. Lielā mērā tas notika Covid-19 iespaidā, jo sapratām, ka šo vasaru diez vai mums izdosies pavadīt ārpus Latvijas. Nebija arī skaidrs, cik tālu būs ļauts uzturēties ārpus dzīvokļa,» stāsta Baiba.

    «Mēs dzīvojam 19. stāvā. Mums ir liela, saulaina terase, kuru var arī vēdināt. Lieliska vieta, lai audzētu garšaugus. Kādu dienu Juris, man neko neteikdams, uz dullo zemē iebēra pāris gurķu sēklu, un mums par lielu pārsteigumu tie izauga ātrāk, nekā gaidījām. Kad braucām garām mūsu ģimenes draudzenes režisores Ilzes Strengas mājām, viņa mums iedeva pāris tomātu stādiņu, kuri vienkārši tika iestādīti Zaķumuižas ūdens pieclitrenē ar cerību – gan jau izaugs! Un tā mums šī lieta veiksmīgi aizgāja,» priecājas uzņēmēja.

    «Galvenais saimnieks šim eksperimentālajam dārziņam ir Bartkeviča kungs, kurš no dārza darbiem kaut ko saprot. Es pēc dabas esmu priekšniece, tāpēc šajā eksperimentā lielākoties esmu darba vadītāja, kas man labi sanāk,» smejas viņa. Rubesa atzīst – viņu nevar saukt par cilvēku ar zaļajiem pirkstiņiem. «Neesmu tā, no kuras pieskāriena vien viss plaukst un zeļ. Man lieliski aug tikai kaktusi, tie man ir vairāki. Un tos vismaz nevajag laistīt,» tā Baiba.

    Kad pārliecinājās, ka augi labi jūtas, pāris nolēma paplašināt sortimentu. «Stādaudzētavā Neslinko iepirkām dažādu šķirņu tomātu stādus un garšaugus. Tā ir ļoti laba dārzniecība, no kuras, kad mums bija lauku mājas, bieži pirkām tomātu stādus. Šajā saimniecībā ir labi un kvalitatīvi stādi, kas aug griezdamies pat tādiem neprofesionāļiem kā mēs,» saka viņa.

    Šobrīd viņiem jau aug gurķi, dažādu šķirņu tomāti un garšaugi, sākot no piparmētrām un beidzot ar baziliku, kā arī viena kaste ar salātiem. «Tos nupat tikai iestādījām. Ņemot vērā, ka terase ir ļoti saulaina, augi šeit jūtas kā siltumnīcā.

    Man nav ne mazākās nojausmas, ar ko šis eksperiments beigsies, bet var jau redzēt, kā veidojas mazie gurķēni un tomātiņi. Par to ir liels prieks!

    Pašaudzēti dārzeņi – tas ir kaut kas! Turklāt Juris izcili marinē gurķus,» dzīvesbiedru slavē Baiba.

    Ja eksperiments izdosies, vai gurķus stādīs arī nākamgad? «Redzēs. Par dārziņu – vai tas būtu zem klajas debess vai palodzes – vajag nemitīgi rūpēties, laistīt augus, apčubināt tos. Vēl jau mums ir doma eksperimentēt ar zemeņu audzēšanu, bet tā ir tikai iecere,» teic viņa. Baiba atzīst, ka šī nodarbe ļāva viņiem ar vīru novirzīt domas Covid-19 krīzes laikā. «Nosēdēt mājās bezdarbībā nav viegli. Visa tā čubināšanās ap augiem mums sagādāja pozitīvas emocijas.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē