• 120 dienas slēgtās telpās: dziedātāja Aija Andrejeva otrreiz to negribētu atkārtot

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    22. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Daudziem pašizolācija vairs nav labās gribas žests, bet vispārējas karantīnas vai ārkārtējā stāvokļa prasība. Mājās ir jāpavada visa diena – jāstrādā, jāmācās, jāizklaidējas. Gluži kā cietumā! Kā šādos apstākļos nesajukt prātā, PDz stāsta cilvēki, kas piespiedu izolācijā pavadījuši vairākas dienas, mēnešus un pat gadus.

    Aija Andrejeva slēgtās telpās pavadīja vairāk nekā 120 dienu

    Dziedātāja Aija Andrejeva ar smaidu atceras laiku, kad piedalījās realitātes šovā Talantu fabrika, kur aiz slēgtām durvīm pavadīja četrus mēnešus.

    «Kad nesen domāju, kā tikt ar sevi galā šajā laikā, atcerējos fabriku un biju neizpratnē – kā mēs toreiz tik ilgi varējām nodzīvot četrās sienās? Šodien es vairs neparakstītos, bet tolaik tas bija liels piedzīvojums, mērķis un virsuzdevums,» atminas Aija, kuru fabrikā iepazinām kā Aishu.

    Viņa saka, ka izolētību izturēt būtu daudz grūtāk, ja šovā nemitīgi nebūtu dažādu mācību. «Mums katra diena bija piesātināta – dziedāšana, dejošana, aktiermeistarība, prāta spēles… Uz beigām gan atceros, ka mēs visi jau drusciņ jukām prātā. Kad jau redzi gaismu tuneļa galā un saproti, ka tūlīt viss beigsies, jūdzies bišķiņ nost. Lai kaut kā izklaidētu sevi un novirzītu domas, mēs pasūtījām kilogramiem sieru un barojām uz balkona kaijas,» stāsta dziedātāja.

    Arī šodien koronavīrusa uzliesmojuma laikā Aijai ir grūti izturēt izolācijas pasākumus.

    «Sākumā man pašai ar sevi bija ļoti grūti, jo esmu pieradusi būt pilna enerģijas. Tagad to nebija, kur likt. Vienā brīdī piedzīvoju sajūtu, ka man tiek norauts stopkrāns un es nesaprotu, kas notiek.

    Kamēr aptvēru, kā lai organizē savu dzīvi, galīgi nebija viegli. Apbrīnoju cilvēkus, kuri sociālajos tīklos lika sajūsmas pilnus ierakstus, cik nu tagad būs forši, kā nu mēs visi tagad spēlēsimies! Pie sevis domāju – kā jūs tūlīt sajuksiet prātā, diendienā būdami kopā ar bērniem un aizvietojot viņiem skolotājus. Domāju, ka tā bija melošana sev un citiem. Bet ticu, ka mēs to pārdzīvosim un viss ieies vecajās sliedēs,» spriež Aija. Dziedātāja turpina darbu pie sava jaunā albuma, kura izdošana bija paredzēta 6. maijā.

    «Noteiktajā datumā tas saprotamu iemeslu dēļ nenotiks. Turklāt šobrīd jūtu, ka mēra laikā dzert kāzas ir jocīgi. Bet neizdots tas nepaliks,» optimistiska ir Aija. «Bez albuma es arī lasu grāmatas un mācos spēlēt ģitāru. Tagad man ir laiks trenēties.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē