• Viens mirklis un… kritiens!

    Bērna drošība
    Mans Mazais
    Mans Mazais
    3. decembris, 2012
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bērnu slimnīcā gandrīz katru nedēļu ieved zīdainīšus, kuri izkrituši no rokām vai no pārtinamā galda. Jāatceras, ka bērniņš arī dažu mēnešu vecumā ir ļoti kustīgs. Mazulim pietiek ar vienu straujāku kustību, lai nokristu zemē, kaut arī līdzās ir pieaugušais, kurš ir tikai uz mirkli novērsies…

    Principā jebkura paaugstināta virsma, – dīvāni, gultas, pārtinamie galdi –, kur tiek novietots mazulis, rada kritiena risku, tādēļ tie jānorobežo ar kādu barjeru, lai mazulis nenoveltos. Bīstamu traumu zīdainis var gūt, noveļoties pat no 30 cm augstuma. Drošākā vieta bērnam ir uz grīdas.

    Dažādu traumu gadījumā vecākiem ir svarīgi neapjukt, censties saprast reālo situāciju un adekvāti rīkoties, lai sniegtu bērnam atbilstošu palīdzību. Pēc kritieniem var ieplīst galvas kausa kauli, kā raksturīga šīs traumas pazīme ir liels asins izplūdums mīkstajos galvaskausa audos, kuru vecāki uztver kā lielu punu vai zilumu. Krītot var salauzt rociņu vai kājiņu.

    Neskaidrību vai svarīgu, ar bērna veselību saistītu, jautājumu gadījumos, ir iespēja zvanīt uz Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta izveidoto Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001 (darba dienās 17.00–8.00, brīvdienās un svētku dienās – visu diennakti) un saņemt kvalificētu mediķa padomu un konsultāciju vienkāršos saslimšanas gadījumos vai svarīgos medicīniskos jautājumos. Ārkārtas gadījumos, lai izsauktu neatliekamo medicīnisko palīdzību, zvaniet uz tālruņa numuru 113.

    Veselības ministrijas informatīvais materiāls

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē