• Vai zīdīt bērnu lielveikalā vai kafejnīcā ir kauns?

    Mans Mazais
    7. februāris, 2013
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Shutterstock
    Shutterstock
    Justies neveikli, ja bērniņš jāzīda sabiedriskās vietās, nav tikai Latvijas sabiedrības īpatnība. Arī citur Eiropā, piemēram, lielveikalos, ir tā sauktās mātes un bērna istabas, kur māmiņas tiek sūtītas nomainīt bērniņa autiņbiksītes un arī pabarot viņu.

    Pirms vairākiem gadiem kādā Berlīnes lielveikalā zīdīju savu dēlu klusā kafejnīcas stūrī. Kaut arī tobrīd apmeklētāju gandrīz nebija, man pienāca klāt apkopēja, lai norādītu, kur ir mūsu vieta. Proti, lūdza doties uz mātes un bērna aprūpes istabu.

    Māmiņas, kas atbalsta savas tiesības zīdīt bērnus vienalga kur, man piekritīs, ka to iespējams izdarīt tā, ka neviens – pat cieši blakus sēdošs cilvēks – to nepamana... Labi, ka aktīvās māmiņas citās valstīs cīnās par savām tiesībām netikt diskriminētām un izstumtām no sabiedrības tāpēc vien, ka vēlas zīdīt savu bērnu.

    Piemēram, Lielbritānijā 2010. gadā viņas izcīnījušas Vienlīdzības akta pieņemšanu, kas paredz, ka sievietēm ir tiesības barot bērnu ar krūti sabiedriskās vietās un netikt diskriminētām. Šis akts paredz, ka sievietēm nedrīkst atteikt pakalpojumu vai lūgt atstāt telpas, ja viņas zīda bērnu.

    Teksts: Tīna Kempele
     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē