• Mammu, tēti! Izrevidē rotaļlietu kasti, jo magnēti var būt nāvējoši!

    Bērna drošība
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Nepilna mēneša laikā Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā nonākuši jau četri bērni, kas norijuši magnētu konstruktora bumbiņas! Bet, norijot divus vai vairākus pat neliela izmēra magnētus, cilvēka dzīvība var būt briesmās! Tāpēc slimnīcas pārstāvji ceļ trauksmi, rosinot nepārdot šādas rotaļlietas, bet bērnu vecākus lūdz izrevidēt rotaļlietu kasti un nekādā gadījumā nedāvināt rotaļlietas ar magnētiem bērnam Ziemassvētkos!

    «Kā vadošie speciālisti bērnu veselības jomā mēs ceļam trauksmi un aicinām aizliegt šādu rotaļlietu pārdošanu! Esam nosūtījuši vēstuli Patērētāju tiesību aizsardzības centram un uzrunājuši Veselības un Ekonomikas ministrijas, un rosinot kopīgiem spēkiem nodrošināt to, ka neliela izmēra magnēti bērniem nav pieejami,» minēts paziņojumā slimnīcas sociālo tīklu lapā.

    «Mēs aicinām vecākus jau šodien pārskatīt savu bērnu rotaļlietu plauktus, neļaut bērniem spēlēties ar magnētiem un skaidrot arī pusaudžiem, kādēļ tā nav rotaļlieta. Jebkāda veida magnētus glabājiet bērniem nepieejamā vietā un sekojiet līdzi tam, vai viņi tos neatrod!»

    Lūdzam dalīties ar šo ziņu un palīdzēt sabiedrībai skaidrot, kāpēc magnēti ir bīstami, kādi simptomi varētu liecināt par to, ka notikusi nelaime un ko darīt jau šodien, lai to nepiedzīvotu!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē