• Latvijā bērnu aktivitāte internetā augusi par 320 %

    Bērns
    13. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Karantīnai turpinoties, bērni Latvijā kļūst arvien aktīvāki internetā. Salīdzinot viņu aktivitāti janvāra pirmajā un marta pēdējā nedēļā, tīmekļa vietņu apmeklējumu kopskaits ir audzis par 320%, liecina Kaspersky Safe Kids vecākvadības moduļa 2020. gada 1. ceturkšņa datu analīze.

    Bērnu aktivitāte internetā mūsdienās ir tikpat svarīga kā viņu uzvedība un sociālā vide ārpus mājām. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi palīdzēt bērnam orientēties informācijā, kas viņu apņem tīmeklī, nodrošinot, ka šī pieredze ir pozitīva. Vispasaules izolācijas laikā bērni vairāk nekā jebkad agrāk tiecas meklēt izklaidi internetā, tāpēc šajā periodā ir parādījušās noteiktas svarīgas viņu uzvedības pārmaiņas, kas ir saistītas ar aktivitātes palielināšanos.

    Vispamanāmākā tendence 2020. gada pirmajā ceturksnī bija augošā interese par programmatūru, audio un video saturu. Bērnu daļa, kas tos aktīvi izmantoja, palielinājās no 35 % janvārī līdz 47 % marta beigās. Līdztekus šai tendencei samazinājās bērnu interese par videospēlēm: 1. ceturksnī tā saruka par 20 % un sasniedza 15 %. Martā konstatēta arī bērnu intereses pazemināšanās par e-komercijas vietnēm – datplūsma samazinājās no 20% līdz 3%.

    «Mūsu statistika rāda, ka Latvija nav izņēmums, jo kopš pandēmijas sākuma bērni visā pasaulē ir kļuvuši aktīvāki internetā. Mēs aicinām vecākus nekrist panikā – saskaņā ar mūsu datiem lielākā daļa bērnu visvairāk ir ieinteresēta socializēties tiešsaistē, skatīties videofilmas un klausīties mūziku, nevis iepazīties ar potenciāli nevēlamu saturu vai satraucošām ziņām. Turklāt viņu aktivitāte tiešsaistē atbilst pieaugušo interesēm karantīnas laikā: videosaturs un saziņa. Starp citu, šī var būt izdevība to darīt kopā un tuvināties, nevis uztraukties,» komentē Andis Šteinmanis, Kaspersky vadītājs Baltijā.

    Lai palīdzētu vecākiem aizsargāt bērnus no dažādiem apdraudējumiem un nelabvēlīga satura internetā, Kaspersky iesaka rīkoties šādi.

    • Ja zināt, ko bērns meklē internetā, varat piedāvāt palīdzību un atbalstu, bet piesardzīgi izmantojiet šo informāciju.
    • Pārrunājiet ar bērnu, cik daudz laika viņš drīkst veltīt sociālajiem medijiem. Pārlieciniet bērnu neizmantot sociālos medijus mācību nodarbību (vai tālmācības) laikā vai vakarā (pirms gulētiešanas).
    • Centieties neierobežot bērna saskarsmes loku, bet iesakiet uzmanīgi izvēlēties draugus un paziņas.
    • Izmantojiet spēcīgu drošības programmatūras risinājumu, piemēram, Kaspersky Total Security, kas ietver Kaspersky Safe Kids un palīdz aizsargāt ģimenes un personiskos datus, kā arī tiešsaistē pasargāt bērnus no kiberdraudiem un necenzēta satura. Šajos grūtajos laikos drošība ir galvenā prioritāte, tāpēc Kaspersky piedāvā savu vecākvadības līdzekli trīs mēnešus izmantot par brīvu.

    •  

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē