• Lai jauniešiem atgādinātu par elektrodrošību, Sadales tīkls uzņem mācību īsfilmu

    Drošība
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Latvijas sabiedrību raksturo pārgalvīga un neapdomīga rīcība ar elektroiekārtām, kas dažkārt diemžēl noved pie traģiskām sekām. Lai jauniešiem atgādinātu par elektrodrošību, Sadales tīkls uzņem mācību īsfilmu.

    Kā liecina AS Sadales tīkls sadarbībā ar pētījumu centru SKDS īstenotā pētījuma Latvijas iedzīvotāju izpratne par elektrodrošību rezultāti, puse (49 %) Latvijas iedzīvotāju sava mūža laikā – bērnībā vai vēlāk – ir veikuši bīstamas darbības ar elektroiekārtām vai elektrības infrastruktūru, to vidū 42 % atzina, ka tā rīkojās cerībā, ka nekas nenotiks.

    Diemžēl šogad lietotāju elektroietaisēs ir reģistrētas 58 elektrotraumas, tostarp 17 gadījumos cietuši bērni.

    Lai bērniem un jauniešiem, kā arī viņu vecākiem atgādinātu par elektrodrošību, Sadales tīkls šovasar uzņēmis pamācošu īsfilmu. Filmiņa nodota izglītības iestādēm visā Latvijā ar aicinājumu to demonstrēt audzēkņiem.

     

    Mācību īsfilmā apskatītas dažas no bīstamajām situācijām, sniedzot padomus, kā rīkoties un ko noteikti nedarīt elektroinstalācijas tuvumā, lai neapdraudētu dzīvību. Īsfilmā ar diviem pamācošiem pieredzes stāstiem dalās Gundars Putniņš – jaunietis, kurš strāvas triecienu saņēma negaisa laikā, sēžot pie datora, un Gatis Caunītis, kurš nopietnu elektrotraumu guva sešu gadu vecumā, tās rezultātā zaudējot abas rokas.

    Sagatavotā īsfilma ir daļa no plašākas elektrodrošības kampaņas, ko šogad īsteno Sadales tīkls. Kā katru gadu, arī šogad ap 70 Sadales tīkla darbinieki – elektrodrošības vēstneši – visa jaunā mācību gada garumā gan ar klātienes, gan attālinātām lekcijām viesosies skolās un bērnudārzos, kā arī iesaistīsies skolu programmā Dzīvei gatavs, lai jauniešiem stāstītu un atgādinātu par svarīgākajiem drošības noteikumiem.

    Lai par elektrodrošību atgādinātu arī pilsētvidē, Sadales tīkls, sadarbojoties ar Latvijas Kultūras izaugsmes fondu, šogad īsteno arī unikālu projektu Uzlādē krāsas. Tā ietvaros jaunie mākslinieki ar grafiskiem zīmējumiem par tēmu Elektrība – jaudīga, bet draudīga! apglezno izglītības iestāžu tuvumā esošos transformatoru namiņus. Apgleznotās apakšstacijas redzamas Rīgā – Purvciemā, Mežciemā un Pļavniekos.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē