• Jautājums vecmātei: Vai grūtniece var peldēties atklātos ūdeņos?

    Aktuāli
    Dace Rudzīte
    Dace Rudzīte
    29. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Vēders ir ļoti liels un smags, un ūdens ļoti atvieglo muguras stāvokli. Bet – vai drīkst peldēties ezerā? Un cik bieži, cik ilgi? Uz topošās māmiņas jautājumu atbild IVETA BEIHMANE, vecmāte Liepājas reģionālajā slimnīcā.

    «Ja nav nekādu grūtniecības sarežģījumu un ārsts nav liedzis peldēšanu, to droši var darīt un pat būtu ieteicams, ja grūtniecei sāp mugura. Peldēt var tik daudz un tik bieži, kamēr sieviete jūtas labi, nerodas sāpes vai citas neikdienišķas sajūtas, kājas vai rokas nerauj krampji, nav velkošas sajūtas un sāpju vēderā, aizdusas vai grūtību elpot.

    Peldēšana grūtniecei, īpaši grūtniecības pēdējās nedēļās, būs tāda plunčāšanās vai atslābināšanās ūdenī. Esot ūdenī, ir vienīgā iespēja pagulēt uz vēdera.

    Runājot par ūdens temperatūru, viss atkarīgs no sievietes pašsajūtas, sagatavotības. Protams, baseinā ūdens temperatūra būs siltāka nekā atklātajos ūdeņos, bet, ja pelde vēsākā ūdenī neizraisa diskomfortu, tad viss kārtībā. Bieži vien grūtnieces satraucas, vai peldēt atklātajos ūdeņos ir droši, jo baseinā ūdens tiek kontrolēts un tīrīts. Taču nav aizliegts peldēties arī atklātajos ūdeņos, tikai jāizvēlas atbilstoša peldvieta, kas ir oficiāli atzīta par publisku peldvietu un kur tiek kontrolēta ūdens kvalitāte. Protams, ja ūdens šķiet netīrs, duļķains, šādā vietā peldēties nevajadzētu. Jāuzmanās arī no peldvietām, kur savairojušās zilaļģes.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē