• Piedzīvojumu lavīna kopā ar bērniem: ceļojums Malaizija – Singapūra. 2. daļa

    Atpūta
    Aija Kārkliņa
    3. decembris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tik tālu visi kopā devāmies pirmo reizi. Lai gan ceļojums maksimāli bija pakārtots bērnu interesēm, mazliet bijām padomājuši arī par sevi. Mūsu plāns bija šāds: 3 dienas Kualalumpurā, 2 dienas Melakā, 2 dienas Legolandē un 3 dienas Singapūrā. Tas bija piedzīvojums, ko nav iespējams aizmirst! Ceļojumā devās mamma Aija, tētis Raivo, dēli – Timo (4 gadi) un Hugo (6 gadi).

    Kāpēc Singapūru grūti mīlēt?

    Singapūra ir dažādu aizliegumu valsts, pilnīgi bail nejauši kaut ko izdarīt nepareizi...  Piemēram, aizliegts kaulēties par braucienu taksometrā, par to draud sods 1000 Singapūras dolāru apmērā! Vai, piemēram, ir aizliegtas košļājamās gumijas! Tās nedrīkst ne pirkt, ne pārdot, ne lietot! Viesnīcā atkal nopeldamies baseinā, bet vakarā dodamies uz Marina Bay Sands – tā ir iespaidīga 2010. gadā būvēta viesnīca. Uz trim debesskrāpjiem ir novietota laiva, kurā atrodas fantastisks peldbaseins. Var uzbraukt un apskatīties, bet mēs to nedarām, jo baseini jau mazliet apnikuši.

    Ejam apkārt Marina līcim ar čīkstošiem bērniem, līdz beidzot sāk parādīties mazas ēstuvītes. Hotdogs ir tas, kas mums vajadzīgs! Kāda skāde – pārdevējai tikai viena desiņa palikusi. Labi, ņemam vienu, jo bērni tūlīt kritīs gar zemi no bada. Sākas lāzeršovs – bet, vai nu mēs sēžam par tālu, vai jau esam izlepuši, tomēr neizskatās diez ko iespaidīgi. Tā kā no vienas desas nepaēdīsi, ejam tālāk meklēt nākamo ēstuvi. Zem tilta atrodam. Te dabūjamas vietējās zupas, bet ir arī maize parastā, ar sieru un šķiņķi, ko bērni notiesā gardu muti. Salvetes gan te ir par maksu. Slaukiet, lūdzu, rokas biksēs! Šajā brīdī pēkšņi sajūtu, ka Singapūra man nemaz nepatīk... vismaz šodien ne.

    Kino ar zirnekļiem pie kājām

    Šodien braucam uz Universal Studio atrakciju parku, kas atrodas Sentosas salā.

    Kopumā tā ir tāda izklaides un pludmaļu sala pāris metro pieturu attālumā. Biļetes mums visiem kopā atrakciju parkā izmaksā 232 Singapūras dolāru (153 eiro). Padārgi, bet ir vērts. Parkā ir īpaša Šreka nodaļa, Jurassic park dinozauri, amerikāņu kalniņi, Madagaskaras nodaļa.

    Raivo jau uzrakstījis sarakstu, balstoties uz atsauksmēm internetā, kur mums jātiek vispirms. Tāpēc dodamies braucienā pa gaisu pāri Zudušajai pasaulei, izstāvam 20 minūšu rindu un aiziet! Timo kliedz kā traks, lai gan šķiet – nekā šausmīga te nav. Labi, ka par kliegšanu nevar atrakcijas vidū noņemt no trases. Pie nākamās atrakcijas ir brīdinājums, ka brauciena laikā var izmirkt līdz pēdējai vīlītei, bet rindas galā paziņojums: jāgaida 70 minūtes! Nevar būt! Tomēr izstāvam garo rindu, iekāpjam apaļā deviņvietīgā laivā, kas ieslīd upītē. Laiva peld un griežas, visapkārt galvas kustina dinozauri. Timo kliedz. Pati nepaspēju nobīties, jo visu laiku jāmierina Timo. Mazliet izmirkstam, bet tikai mazliet. Goda lieta – jāredz Šreka 4 D kinoteātris ar kustīgiem krēsliem, zirnekļiem pie kājām, vēju un ēzeļa spļāvieniem sejā. Fantastiski! Tālāk pa mierīgo – karuseļi, lēni izbraucieni ar vilcieniņiem, dejas ar Runci zābakos, īsts Šreks un laimīgi bērni. Esam izmēģinājuši visu – plāns izpildīts.

    Laimīgais mājupceļš

    Vakarā lidojam mājās. Sāku kravāt koferus un Raivo atklāj, ka ir pazudusi Timo imigrācijas karte. Ā-ā-ā-ā! Izmeklējamies visās iespējamās vietās, bet kartes nav. Domās jau iztēlojos, kā paliekam lidostā, meklējam naktsmājas un pēc tam vēstniecību... Neko citu šobrīd nevaram darīt. Sapakojam mantas, atstājam tās lejā viesnīcā un dodamies uz Singapore Flyer – pasaulē lielāko panorāmas ratu. Tur aizmirstu par visām rūpēm, jo skati no 150 metru augstuma patiešām ir iespaidīgi. Lidmašīna mums pusvienos naktī. Stāvot lidostā pie robežas kontroles, man trīc sirds, bet Raivo veikli notēlo, ka tikko pazaudējis Timo lapiņu, un – ko iedomājies – lidostas darbiniece pasaka, ka tas nekas – bērnam tas nav tik svarīgi. Tiekam tālāk un lidojam mājās. Kolosāli!

    Ko vēl vērts redzēt Singapūrā?

    Akvārijs Singapūrā slavens ar to, ka ilgu laiku te bija pasaulē lielākā stikla siena, caur kuru apskatīt zivis. Pie katra akvārija ir interaktīvs dators, kur par katru zivi var izlasīt informāciju.

    Singapūrā viena no ģimenēm draudzīgākajām pludmalēm, ko apmeklējām, ir Palawan beach. Kā paradīzē! Gaišas smiltis, palmas, silts ūdens un kuģi pa visu horizontu. Burvīgi, ka brīvdienās Singapūras pludmale ir pustukša. Secinājums – singapūrieši brīvdienas pavada iekštelpās: metro, tuneļos, lielveikalos. Tur pilns!

    Gardens by the Bay. Tas ir kā botāniskais dārzs tikai ar bērnu rotaļu laukumu. Milzīgā siltumnīcā var apskatīt pasaulē lielāko iekštelpu ūdenskritumu. Parka vizītkarte ir superkoki – mākslīgi uztaisīti, augsti koki puķu formā, apaudzēti ar augiem, gar kuriem augšējā līmenī ved celiņi un var pastaigāties.

    Zināji?

    Labas ēstuves pazīme! Atrodoties svešā valstī, parasti izvēlamies ēstuvi pēc principa, kur visvairāk cilvēku. Šī stratēģija bieži nostrādā un izrādās veiksmīga.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē