• Covid – 19 laikā mazinājusies pāru seksuālā aktivitāte

    Sekss mammai un tētim
    Ērika Bērziņa
    Ērika Bērziņa
    25. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pasaulē tiek veikti dažādi pētījumi, kas saistīti ar reproduktīvo veselību un ieradumiem un to, kādu ietekmi Covid-19 atstāj uz pāru seksuālo dzīvi. Vienā no šādiem pētījumiem (I-SHARE) iesaistījusies arī Latvija.

    20% aptaujas respondentu atzīst, ka seksuālā aktivitāte Covid-19 laikā samazinās. Viena trešā daļa pāru atzīmē, ka izjūt lielāku spriedzi. Daļai sieviešu samazinās apmierinātība ar seksuālo dzīvi, bet vīriešiem šis faktors īpaši nemainās.

    Zīmīgi, ka Latvijā aptaujā 88% respondentu ir sievietes un tikai 12% – vīrieši. Tas pierāda to, ka sabiedrībā joprojām valda uzskats – ģimenes plānošana un kontracepcija ir tikai sievietes atbildība.

    «Mums nav izglītības šajā jomā. Skolās šādu stundu nav, bet ģimenēs par to negrib vai neprot runāt,» secina RSU Sabiedrības veselības institūta direktore profesore Gunta Lazdāne. Uz jautājumu, vai pandēmija ietekmējusi grūtniecības plānošanu, profesore atbild, ka pagaidām par to vēl ir grūti spriest, jo Covid-19 ekspozīcija nav bijusi ļoti ilga. Lielākoties cilvēki domā par bērniņu un plāno grūtniecību tad, kad jūtas droši, tāpēc šis rādītājs var būt gan ar plusa, gan mīnusa zīmi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē