• Bērnu slimnīcā tiek operēts bērns, kas ir apēdis deviņus magnētus un guvis nopietnus zarnu bojājumus

    Bērna drošība
    Ziņu aģentūra LETA
    11. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pašlaik Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) tiek operēts bērns, kas ir apēdis deviņus magnētus un guvis nopietnus zarnu bojājumus.

    «Šodien mēs cenšamies palīdzēt bērnam, kas ir guvis nopietnus zarnu trakta bojājumus, jo apēstie magnēti zarnās ir savstarpēji spēcīgi salipuši. Šajās vietās zarnās rodas asinsrites traucējumi, to audi aiziet bojā un veidojas caurumi. Tā ir ļoti bīstama situācija, kas prasa sarežģītas operācijas, garu atveseļošanos un tam var būt pat neatgriezeniskas sekas,» sacīja BKUS Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Arta Bārzdiņa.

    Viņa uzsvēra, ka vecākiem jāpievērš pastiprināta uzmanība tam, lai bērniem nebūtu pieejami magnēti, sīkas bumbiņas, baterijas un citi sadzīves priekšmeti, ko bērns var norīt. Mums, pieaugušajiem, reizēm ir grūti saprast, cik liela ir bērna interese izpētīt pasauli un pagaršot visu, kas ir redzams un pieejams. Bērna zarnu trakts ar daudz ko var tikt galā, bet tādi priekšmeti kā magnēti, baterijas un citi, var izrādīties pat nāvējoši.

    «Ir jāgādā par drošu vidi rotaļām un bērna attīstībai, kā arī jāpārliecinās, ka visi priekšmeti, ar kuriem bērns rotaļājas, ir atbilstoši viņa vecumam, tie nav indīgi vai citādi kaitīgi, un tie ir pietiekami lieli, lai tos nevarētu norīt,» norādīja slimnīcā.

    BKUS teica, ka situācijās, kad negadījums jau ir noticis, ir ļoti svarīgi pēc iespējas ātrāk bērnam sniegt palīdzību, un informāciju par to, kā rīkoties traumu gadījumā un kā pasargāt bērnu, var iegūt Bērnu slimnīcas mājaslapā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē