• Bērnu mentālās veselības nedēļas «Runā ar mani». ietvaros aicina piedalīties izsolē

    Veselība
    9. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: communicationart.lv
    No 6. līdz 12. martam norisinās jau trešā Bērnu mentālās veselības nedēļa “Runā ar mani”, kuras mērķis ir izglītot vecākus un atbalsta personas par bērnu mentālo veselību, kā arī informēt par resursiem, kur rast palīdzību Latvijā.

    “Runā ar mani” organizē Biedrība “Debesmanna”, visi notikumi ir bez maksas un norit attālināti “Debesmanna” kontos. Šī gada kampaņas jaunums – tapusi glezna “Runā ar mani”, ko kopā ar biedrības draugiem veidojuši sabiedrībā zināmi cilvēki mākslinieces Lauras Juhņevičas pārraudzībā.

    Māksliniece Laura Juhņeviča kopā ar rakstnieci Lauru Vinogradovu, rakstnieci Zani Zustu, Gati Smidrovski no Biedrības “Tēvi”, bērnu pediatri Danu Isarovu, mūziķi Martu Grigali un TV personību Valdi Melderi radīja divas lielizmēra gleznas “Runā ar mani” bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra atbalstam. Gleznu izsolē iegūtie līdzekļi tiks nodoti Latvijas Bērnu Fondam, kas tālāk līdzekļus novirzīs Bērnu klīniskās slimnīcas jaunā Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra izveidei.

    Karīna Beinerte, Bērnu slimnīcas Psihiatrijas klīnikas psihiatre: “No sirds pateicamies visiem, kuri jau ziedojuši un turpina ziedot līdzekļus un savu radošo darbu, lai palīdzētu izveidot topošo Bērnu slimnīcas Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centru par vidi, kas nomierina un palīdz atveseļoties! Jaunā ēka tiek celta no pamatakmens, centra kopējā platība būs 4100 m2, tajā vienlaikus palīdzību varēs saņemt vairāki desmiti pacientu.

    Centra būvniecība Latvijā ir nozīmīgākais ieguldījums bērnu psihiskās veselības infrastruktūrā pēdējos gados. 

    Plānots, ka centrs durvis vērs šī gada beigās. Pēc būvdarbu pabeigšanas Bērnu slimnīca sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu vēlas aprīkot topošā centra telpas tā, lai tās būtu piemērotas mūsdienīgai psihiskās veselības aprūpei, radot vidi, kas atbilst pacientu vajadzībām, kā arī iekārtot atpūtas, rotaļu un uzgaidāmajās zonas, kas citam palīdz saglabāt mieru, citu uzmundrina.

    Šobrīd pieejamie finanšu resursi nespēj segt visas vajadzības, tādēļ ir nepieciešams ziedotāju atbalsts.

    GleznoJums izsole notiks Debesmanna.com Facebook profilā, kur cilvēki varēs gan atklāti piedāvāt savu cenu, gan arī anonīmi iesūtot savu cenu privātā ziņā. Izsole būs aktīva no 8. marta plkst. 12.00 pēcpusdienā līdz 26. martam. Pēc izsoles beigām par tās rezultātiem paziņos gan Debesmannas Facebook profilā, mājaslapā un arī BKUS sociālajos tīklos. Izsoles sākumcena ir 250 eiro. 

    Laura Juhņeviča: “Mentālā veselība man ir ļoti nozīmīga un interesējoša tēma, un man ir prieks, ka mēs kā sabiedrība šajā ziņā arvien vairāk izglītojamies un kļūstam atbalstošāki. Debesmannai sekoju Instagramā jau vairākus gadus.

    Esmu pati gājusi cauri depresijai un tieši Debesmannas Instagram konts man ir ļoti palīdzējis pie atlabšanas.

    Vairāku gadu garumā esmu gribējusi kaut kādā veidā pateikt paldies un sniegt arī kādu savu pienesumu. Līdz šim to darīju noziedojot kādu no savām gleznām, lai tās tālāk varētu izsolīt un naudiņu novirzīt kādam lielākam, un svarīgākam mērķim. Taču arvien vairāk un vairāk gribēju arī kaut kā fiziski iesaistīties, un tad nu radās šāda iespēja par kuru man nebija pat divu domu un zināju – es piedalos! Pieaicinājām sabiedrībā cienījamus, atpazīstamus un vienkārši jaukus cilvēkus, un kopā radījām divas lielformāta gleznas ar nosaukumu “Runā ar mani”. Man šķiet, bieži vien, kad esam noguruši, bēdīgi vai izmisuši, mēs ceļam acis augšup – mākoņos, tādā veidā meklējot gaismu un cerību, mieru. Tāpēc arī radās doma, ka gleznām ir jābūt tādām mākoņainām, gaisīgām un ar cerības pilniem zelta gabaliņiem. Man šķiet, mums kopā izdevās lieliski un no sirds ceru, ka šīs gleznas nesīs lielus un skaistus augļus. Un, protams, man ir jāsaka liels paldies veikalam Hobby Set, kuri mums uzdāvināja lielformāta audeklus un krāsas, lai mēs šo visu spētu realizēt.”

    Marta Grigale: Kaut arī ar vizuālo mākslu drīzāk esmu «uz jūs», un brīvajā laikā mani ar otu vai pat zīmuli rokā visticamāk neieraudzīsiet, tik svarīga mērķa vārdā, protams, biju gatava izņēmumam un ar prieku metos iekšā šajā izaicinājumā.

    Mentālā veselība man ir personīgi tuvs temats un uzskatu, ka par to ir jārunā vairāk.

    Tieši bērnībā veidojas cilvēka personība, un bērnībā gūtās traumas mūs ietekmē visu atlikušo dzīvi. Tas, kādā stāvoklī būs bērnu mentālā veselība šodien, ir tiešā veidā saistīts ar to, par cik laimīgiem, empātiskiem un mentāli veseliem pieaugušajiem viņi kļūs nākotnē, tātad tas ir pilnīgi loģisks un nenoliedzami būtisks ieguldījums nākotnes sabiedrības labā.”

    Vairāk informācijas un linki uz lekcijām atradīsi Debesmanna.com, kā arī Debesmanna Instagram un Facebook kontos:

    https://debesmanna.com/

    https://www.facebook.com/Debesmanna

    https://www.instagram.com/debes_manna/

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē