• Vēlos izveidot biznesu laukos! 1.sērija: Ar ko sākt?

    Aktuāli
    Katrīna Jaunslaviete-Ķipure
    9. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva
    5/6LIGITA FELSA, "Lii konditoreja"

    LIGITA FELSA, "Lii konditoreja"

    Stāsta LIGITA FELSA, kūku entuziaste, Lii konditorejas īpašniece

    «Uzsākot savas uzņēmējdarbības gaitas, noteikti būtu jāraksta biznesa plāns. Manā gadījumā tas bija nepieciešams grantu konkursam Krustpils novada pašvaldībā Lēciens biznesā. Tādējādi topošais uzņēmējs var atbildēt uz vairākiem būtiskiem jautājumiem jau pašā sākumā, piemēram, kas ir mērķa pircējs, kāda ir plānotā naudas plūsma, būtiski ir saprast, kādi būs izdevumi un cik daudz ieņēmumu ir nepieciešams, lai tos segtu, kā arī tirgus izpēte.

    Mans sākums uzņēmējdarbībā nebija iepriekš ilgi plānots. Apstākļi sakrita, un bija jāķer iespēja. Manuprāt, labākais veids, kā pievērsties uzņēmējdarbībai, ir pārvērst savu hobiju par biznesu. Ja es domātu par kūku cepšanu tikai kā par biznesu, būtu grūti darboties, jo dažkārt process ir ļoti nogurdinošs, taču klientu sirsnīgās atsauksmes liek sasparoties un darboties tālāk. Es gatavoju to, kas garšo man pašai, un sekoju līdzi konditoru tendencēm, lai saprastu, kas patīk gardēžiem citviet pasaulē.

    Kāpēc izvēlējos veidot biznesu laukos? Jau atkal – apstākļi sakrita. Man patīk būt ārpus pilsētas, turklāt Spuņģēni nav tālu no Jēkabpils. Ļoti patīk ainava, kas ir aiz manas studijas loga – mežs un pļava. Protams, ir ļoti jācenšas gatavot gardus saldumus, lai to dēļ būtu vērts izbraukt ārpus pilsētas.

    Plānošana ir svarīga visu laiku, ne tikai uzsākot uzņēmējdarbību. Lai nenovirzītos no kursa un visu laiku būtu fokusā, man ļoti palīdz Mastermind grupa (vada Katrīna Cīrule), kurā šobrīd esmu ar citām jaunajām uzņēmējām. Mēs tiekamies Zoom reizi divās nedēļās, atskaitāmies citām par padarīto un izvirzām jaunus mērķus nākamajām divām nedēļām.

    Ceļa vārdi tiem, kas domā par uzņēmējdarbības uzsākšanu: izsvērt visus par un pret, saprast, par ko mirdz acis, jo būs brīži, kad liksies – kam man tas viss? Un tikai tas, kas patīk, ļaus iet uz priekšu, padomāt par sākuma kapitālu un darīt!»

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē