• Iztīrīts skurstenis palīdz ietaupīt naudu!

    Skurstenis
    Liene Millere
    Zane Blanka
    6. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    5/5Ja jāmaina apkures sistēma

    Ja jāmaina apkures sistēma

    Runājot par vecām ēkām, ir rūpīgi jāizvērtē esošā apkures sistēma. Ja tā ir darba kārtībā, tad atliek to iztīrīt un ziemā var droši kurināt. Bet, ja ir vēlme vai vajadzība esošo krāsni mainīt, tad saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 238 arī šajā situācijā ir nepieciešams skursteņslauķis, jo viņam jāsniedz atzinums, ka apkures sistēma nomainīta atbilstoši noteikumiem, ugunsdrošības prasībām, viss ir pareizi un strādā, kā nākas.

    Bez šī atzinuma būvvaldē nebūs iespējams saskaņot apkures sistēmas pārbūvi. (Tāpat savu atzinumu skursteņslauķis dod arī pirms ēkas nodošanas ekspluatācijā.)

    Diemžēl prakse rāda, ka visbiežāk cilvēki, kas, iegādājas vecas ēkas un sāk paši mainīt apkures sistēmu, dara to nepareizi, prātīgāk ir vispirms pakonsultēties ar speciālistu. Ja apkures sistēma būs nomainīta neatbilstoši prasībām un noteikumiem, skursteņslauķis nedos savu atzinumu. Bet vēl svarīgāka problēma ir draudi paša un īpašuma drošībai, jo, kā vēsta visiem labi zināmais teiciens: zaglis paņem vērtīgāko, bet uguns paņem visu.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē