• Kā pareizi izmantot līdzekļus pret kukaiņiem un gliemežiem

    Dārzs
    Gunta Šenberga
    3. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lūk, daži vērtīgi padomi, kas jāņem vērā, izmantojot augu aizsardzības līdzekļus cīņā pret kukaiņiem un gliemežiem.
    • Viss, kas nav atļauts, ir aizliegts. Latvijā atļauts lietot tikai mūsu valstī reģistrētus augu aizsardzības līdzekļus (AAL). To, kas ir atļauts, var noskaidrot Valsts augu aizsardzības dienesta mājaslapas www.vaad.gov.lv Reģistru sadaļā.
    • Piemājas dārzam – trešā klase. Trešās klases augu aizsardzības līdzekļus drīkst pirkt un lietot cilvēki bez īpašām zināšanām, prasmēm un atļaujām.
    • Pērc licencētā augu aizsardzības līdzekļu tirgošanas vietā. Saraksts Valsts augu aizsardzības dienesta mājaslapā www.vaad.gov.lv.
    • Pirms lietošanas izlasi un rūpīgi ievēro instrukciju, īpaši pievēršot uzmanību, cik lielā ūdens daudzumā līdzeklis jāatšķaida, cik bieži to drīkst lietot un kāds ir nogaidīšanas laiks – pēc cik dienām apstrādātos dārzeņus un augļus drīkst lietot uzturā.
    • Visi AAL jāglabā oriģinālajā iesaiņojumā drošā vietā, kur tiem netiek klāt bērni un dzīvnieki, parasti temperatūrā, kas augstāka par 0 grādiem, jo sasalstot mainās to īpašības.
    • Smidzinot jāvelk aizsargtērps – vismaz garās bikses, krekls ar garām piedurknēm, gumijas zābaki, cimdi, aizsarg­brilles un galvassega.
    • Smidzinātāju pēc lietošanas trīsreiz uzpilda ar tīru ūdeni un izsmidzina uz zemes turpat, kur lietots līdzeklis, lai traukā nepaliktu līdzekļa atlieku. Uz augiem skalojamo ūdeni nesmidzina, lai no tiem nenoskalotu līdzekli. Tāpat trīsreiz izskalo arī tukšo līdzekļa pudelīti, un tad to var izmest sadzīves atkritumos. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē