• Kā cīnīties ar kaimiņu remontu trokšņiem?

    Māja
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    14. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: maxbelchenko / Shutterstock
    Ir kāds sasāpējis temats – remonti daudzdzīvokļu mājās. Caurām dienām tiek darbināti urbji, slīpmašīnas, un netiek ņemti vērā nekādi iebildumi. Vai tiešām nevar kaut kā ierobežot šos remontētājus, kas nerēķinās ar kaimiņiem?

    Latvijas namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ģirts Beikmanis atzīst, ka šāda problēma pastāv, taču vieniem ir tiesības un vajadzība remontēt, un otriem – viņu tiesības un neērtības. Par šo jautājumu ik pa laikam kāds cilvēks sūdzas, ziņo arī Patērētāju tiesību aizsardzības centram. Taču dzīvē un praksē situācijas ar remontdarbiem risina dažādi. Viena situācija ir tā, ka kaimiņš par kaimiņu vispār neliekas ne zinis – man vajag, un es urbju. Otra – kad cilvēki savstarpēji saskaņo un vienojas, ka skaļākos darbus veiks tad, kad kaimiņš dosies, piemēram, uz veikalu vai pie ārsta. Tāpēc situācijas risinājums lielā mērā ir atkarīgs no kaimiņu attiecībām un spējas vienoties. 

    «Nozarē ir pieņemts, ka pēc pulksten 23 nekādas trokšņošanas nevar būt. Tās ir vispārējās normas, lai netraucētu kaimiņus vismaz naktī. Protams, remonts ir jātaisa un mājokļi ir jāremontē, neatkarīgi no tā, vai remontu veic kaimiņš vai mājas pārvaldnieks, kas kaut ko remontē koplietošanas telpās. Protams, ka labāk, lai darbus vairāk organizē dienas laikā un netraucē cilvēkiem ārpus darba laika. Taču saprotams, ka pensionāri un māmiņas ar maziem bērniem dzīvo mājās arī dienā, un tad šie trokšņi ļoti traucē. Viena risinājuma jau nebūs, bet var mēģināt vienoties, ka vismaz vakarā netrokšņo vai skaļākos darbus veic tad, kad cilvēki dodas savās gaitās ārā. Jo arī meistari nesēdēs bez darba, lai pēc tam visu sarautu vienā dienā. Kaut kādi trokšņi būs vienmēr, bet lielāko troksni būtu normāli ar kaimiņiem saskaņot. Par pārkāpumu to varētu uzskatīt tad, ja trokšņotu vēlās vakara stundās vai naktī, kad cilvēkiem vajadzīgs nakts miers,» norāda Ģirts Beikmanis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē