• Annai Rozītei pašai savs dārziņš – izauga viss, ko bija iestādījuši

    Dārzs
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    28. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: INSTAGRAM
    Pērn pavasarī, kad Latviju bija pārņēmis pirmais Covid-19 vilnis, pilsētniekiem uzradās jauna izklaide – Dobnīca. Laisko un interesanto variantu mazdārziņa ierīkošanai bija izvēlējusies arī uztura speciālistes ģimene.

    Uztura speciāliste un pasākumu vadītāja Anna Rozīte, būdama rīdziniece, novērtēja iespēju pabūt pie dabas krūts un ar prieku atsaucās Dobnīcas piedāvājumam – iznomāt 50 m2 lielu zemes pleķīti, kur pašam audzēt dārza labumus. Anna ar ģimeni pievērsās dobju ierīkošanai ar lielu entuziasmu. PDz sazinājās ar Annu, lai uzzinātu, kā šis eksperiments izvērties.

    «Viss bija lieliski. Izauga viss, kas bija iesēts un iestādīts. Tur bija dažādi formāti, kā vari iekopt savu dobi. Es izvēlējos vislaiskāko variantu – viņi paši sastāda augus vai dārzeņus, kurus vēlos saņemt no šā dārziņa,» viņa stāsta.

    «Lai arī mums būtu kāda iesaiste, paši sastādījām puķes un vairākas reizes uz dārziņu bijām aizbraukuši. Apraudzījām, kā viss aug,» atceras Anna.  Dobnīcas īpašnieki ik pa laikam sezonas laikā ar viņu sazinājušies, lai paziņotu, ka laiks novākt ražu. «Bija posmi, kad paši aktīvi braucām novākt izaugušo, bet, kad aizņemtības dēļ netikām, ražu novāca Dobnīcas īpašnieki un pieveda mums klāt. Tas, protams, maksā dārgāk nekā tad, ja pilnībā visu dari pats.»

    Anna atzīst: tā bijusi lieliska pieredze – un iesaka to izmēģināt ikvienam pilsētniekam, kurš jūt ilgas pēc sava dārziņa un zemes darbiem. Šogad Anna no dārziņa nomāšanas atteikusies.

    «Patlaban mēs aktīvi strādājam pie mūsu mājas iekārtošanas un pārbūves, tāpēc mums ir mazāk laika. Taču iegūto pieredzi izmantošu savu dobju ierīkošanai nu jau savā dārzā,» teic Anna.

    Bez pārvākšanās uz jaunu dzīvesvietu Annai ir arī vēl kādas nozīmīgas pārmaiņas. «Tuvākajās nedēļās sākšu strādāt par uztura speciālisti vienā jaunā klīnikā, kas drīzumā vērs durvis apmeklētājiem,» atklāj viņa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē