• 6 iemesli, kāpēc tev būtu jāspēlējas ar mājdzīvnieku

    Mājas mīluļi
    Vineta Vizule
    7. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Rotaļas ar mājdzīvnieku nav tikai jauks laika pavadīšanas veids – tām ir būtiska nozīme rūpēs par mājdzīvnieka veselību un labsajūtu. Lūk, iemesli, kuru dēļ vērts sniegties pēc bumbiņas biežāk.

    Kāpēc tev būtu jāspēlējas ar mājdzīvnieku:

    1. Asinsrites cirkulācijas uzlabošanai. Spēles palīdz uzlabot tava mājdzīvnieka asinscirkulāciju. Kad dzīvnieks skrien un lec un tādējādi rada sev fizisku piepūli, viņa asinscirkulācija pastiprinās. Līdz ar to ievērojami uzlabojas dažādu orgānu asins apgāde, un tas savukārt nozīmē, ka tavs mīlulis būs ar mirdzošāku spalvu, veselīgāks un dzīvīgāks.
    2. Efektīvai svara samazināšanai. Ja tavs četrkājainais draugs jau ir paguvis miesās apvelties, kā arī viņam ļoti patīk bieži apciemot savu barības trauku, viens no veidiem, kā mazināt pārēšanās netikumu, ir izklaidēt viņu ar dažādām rotaļām. Aktīva izkustēšanās palīdzēs noregulēt arī dzīvnieka vielmaiņu.
    3. Lai izvairītos no garlaikošanās. Ierastās pastaigas ar mājdzīvnieku reizēm kļūst monotonas un garlaicīgas gan saimniekam, gan pašam dzīvniekam. Ja pastaigu laikā uzsāksiet ar savu četrkājaino draugu rotaļas, tās mazinās šo monotoniju un iekustinās arī dzīvnieka prātu, jo viņam būs jāmēģina izprast, ko rotaļas laikā no viņa vēlaties panākt.
    4. Radošas attieksmes veicināšanai. Kā laba barība uzlabo dzīvnieka ķermeņa veselību, tā spēles un rotaļas stimulē dzīvnieka kreativitāti – viņš attīsta savas radošās spējas un savā uzvedībā kļūst inteliģentāks.
    5. Garastāvokļa uzlabošanai un stresa mazināšanai. Mājdzīvniekiem, ar kuriem to saimnieki divreiz, trīsreiz nedēļā vai pat katru dienu paspēlējas, ir mazāk izteiktas uzvedības problēmas. Rotaļas ir lielisks līdzeklis viņu garastāvokļa uzlabošanai. Ja tu ik dienu paspēlēsies ar savu mīluli, tas nozīmēs, ka viņš jutīsies daudz laimīgāks, būs ar augstāku pašapziņu. Par to drīz vien pārliecināsies, ja sāksi regulāri veltīsit laiku rotaļām ar savu draugu.
    6. Prasmju un iemaņu attīstībai. Vēlies, lai tavs mājdzīvnieks vairāk attīsta kādas iemaņas, piemēram, lai suņa deguns būtu ar nevainojamu ožu, bet kaķim būtu izcilas novērošanas spējas? Tu to vari panākt, iesaistos savu mīluli dažādās rotaļās, kurās šīs iemaņas iespējams attīstīt un pilnveidot.

    Raksts no žurnāla Astes arhīva

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē