• Viltus brokeri un biržu pārstāvji no iedzīvotājiem Rīgas reģionā izkrāpuši aptuveni 200 000 eiro

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    23. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Noziedzniekiem uzdodoties par brokeriem vai biržu pārstāvjiem, no iedzīvotājiem izkrāpti vairāk nekā 200 000 eiro, informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde.

    No 1. janvāra līdz 11. aprīlim Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē ir reģistrēti 78 notikumi, kas saistīti ar krāpšanām vai krāpšanu mēģinājumiem, aicinot investēt naudu biržās, vai izņemt ieguldīto naudu no investīciju platformām. Sākotnēji reģistrētie zaudējumi veido vairāk nekā 200 000 eiro, informē Valsts policija.

    Piemēram, 5. martā Rīgas Kurzemes iecirknī saņemts iesniegums no kādas iedzīvotājas, no kuras bankas konta izkrāpti 26 358 eiro. Cietusī bija saņēmusi zvanu no krievu valodā runājoša vīrieša, kurš uzdevies par brokeri un piedāvājis nopelnīt kriptovalūtu Bitcoin.

    Sākumā sievietei likts biržā ieguldīt 100 eiro, pēc tam viņai pieprasīts pieslēgties savai internetbankai, tādējādi izvilinot viņas bankas piekļuves datus un vēlāk izkrāpjot no bankas konta pārējo naudu. Par šo epizodi policijā sākts kriminālprocess.

    Policija iesaka būt uzmanīgiem un nekādā gadījumā svešiniekiem neatklāt savu bankas kontu pieejas datus, kā arī atgādina, ka ne banku, ne valsts iestāžu darbinieki nekad neprasīs atklāt šādu informāciju. Tas, ka telefonsarunas laikā uzrādās Latvijas telefona numurs vai pat valsts iestādes nosaukums, nenozīmē, ka zvana tiešām no Latvijas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē