• VIDEO: Girgensons labo Latvijas hokejistu NHL ātrāko vārtu guvumu rekordu!

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    22. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Pitsburga (ASV), 22.febr., LETA. Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien guva savus ātrākos vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā, ievadīdams Bufalo Sabres komandas uzvaru.

    Sabres viesos ar 5:2 (3:0, 0:1, 2:1) pārspēja cita pašmāju uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas Penguins.

    Girgensons ripu mērķi raidīja jau spēles 14.sekundē, kad, nepieskatīts vārtu priekšā, no aizvārtes saņēma Kaila Okposo piespēli. Latviešu hokejists pirmo reizi karjerā tik agri atzīmējās NHL spēlē, kā arī tie bija Sabres ātrākie vārti pēdējo piecu gadu laikā.

    Tāpat Girgensonam tagad ir ātrākie vārti starp Latvijas hokejistiem – iepriekšējais rekords bija 16 sekundes, ko 2001.gada 13.martā sasniedza trīs gadus vēlāk mūžībā aizgājušais uzbrucējs Sergejs Žoltoks. Girgensons ir viens no desmit hokejistiem, kuri šosezon guvuši vārtus spēļu pirmajās 15 sekundēs.

    Pāris minūtes vēlāk Bļugers centās apdraudēt Sabres vārtus un atbildēt tautietim, taču nesekmīgi. Spēles septītajā minūtē Sems Reinhārts laukuma vidusszonā pārtvēra ripu un ar precīzu metienu vārtos noslēdza paša izveidotu uzbrukumu. Turpinājumā, perioda vidū, Džeks Aikels vairākumā no iemetienu apļa panāca jau 3:0.

    Laukumā bija aktīva spēka spēle, un neviena no komandām nebija gatava piekāpties. Vienā no epizodēm, pēc Krista Letanga spēka paņēmiena, Girgensons ar galvu ietriecās laukuma apmales stūrī, taču Latvijas hokejists maču varēja turpināt.

    Otrā perioda 12.minūtē  Sabres pieļāva kļūdu savā aizsardzības zonā, ko veikli izmantoja Jevgeņijs Malkins -  1:3. Girgensons tobrīd bija laukuma vidusdaļā un noraudzījās kā krievu uzbrucējs izrēķinās ar viesiem.

    Trešās trešdaļas sestajā minūtē Sabres atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, ātru pretuzbrukumu ar nekļūdīgu metienu noslēdzot Džefam Skineram. Savukārt nepilnas astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, uz noraidīto soliņa atrodoties Bļugera maiņas biedram Brendonam Tenevam, Aikels vairāku hokejistu aizsegā realizēja vēl vienu vairākumu – 5:1. 

    Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Malkins bez lielas pretestības tika pie ripas vārtu priekšā un samazināja viesu pārsvaru. Atlikušajā spēles laikā rezultāts nemainījās, un Sabres svinēja drošu uzvaru.

    Abas Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. Penguins ar 80 punktiem 60 spēlēs ir trešā, bet Sabres ar 64 punktiem 61 cīņā ieņem 12.pozīciju.

    Girgensona un Bļugera komandas nākamos mačus aizvadīs svētdien – Penguins plkst.19 pēc Latvijas laika viesosies pie Vašingtonas Capitals, bet Sabres plkst.22 savā laukumā uzņems Vinipegas Jets.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē