• Trīs bijušie ASV prezidenti sabiedrības iedrošināšanai pret Covid-19 vakcinēsies publiski

    Pasaulē
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    3. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bils Klintons un Baraks Obama
    Foto: Shutterstock
    Bils Klintons un Baraks Obama
    Trīs bijušie ASV prezidenti – Baraks Obama, Bils Klintons un Džordžs Bušs – brīvprātīgi piekrituši pret Covid-19 vakcinēties publiski, lai pārliecinātu sabiedrību, ka tas ir droši, ziņo ārzemju mediji.

    Obama, Klintons un Bušs vakcinēsies trešraidē, tiklīdz ASV Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA) būs autorizējusi kādu no Covid-19 vakcīnām, raksta CNN.

    43. ASV prezidents Džordžs Bušs esot sazinājies ar ASV Nacionālā alerģiju un infekcijas slimību institūra direktoru Dr. Entoniju Fosi un Baltā nama koronavīrusa koordinatoru Dr. Deboru Birksu, lai noskaidrotu, kā viņš var palīdzēt reklamēt vakcīnu.

    “Pirms pāris nedēļām prezidents Bušs man lika informēt Dr. Fosi un Dr. Birksu, ka viņš vēloties kaut ko darīt, lai iedrošinātu iedzīvotājus vakcinēties, kad pienāks laiks,” CNN stāsta Buša pārstāvis Fredijs Fords. “Vispirms vakcīnām ir jābūt atzītām par drošām un nodrošinātām prioritārajiem sabiedrības pārstāvjiem. Tad prezidents Bušs būtu nākamais rindā un labprāt vakcinēsies kameras priekšā.”

    Tādu pat vēlmi izteicis prezidents Klintons un Obama.

    “Tādiem cilvēkiem kā Entonijs Fosi, kuru es pazīstu un esmu kopā strādājis, es pilnībā uzticos,” intervijā SiriusXM izteicies Baraks Obama. “Tātad, kad Entonijs Fosi man apgalvos, ka vakcīna ir droša un to var izmantot, lai iegūtu imunitāti pret Covid-19, es vakcinēšos. Es to varētu darīt televīzijā vai tiešsaistē, lai cilvēki zina, ka es uzticos zinātnei un negribu saslimt ar Covid-19.”

    Kā ziņojām, ASV un Eiropas zāļu aģentūrās savas vakcīnas ir pieteikuši ASV farmācijas gigants Pfizer kopā ar Vācijas kompāniju BioNTech un ASV farmācijas kompānijas Moderna.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē