• VIDEO: Merzļikins ar uzvaru atgriežas Blue Jackets vārtos

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    9. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jeff Vinnick/NHLI
    Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atgriezās savas komandas Kolumbusas Blue Jackets vārtos un ar lielisku sniegumu palīdzēja tai izcīnīt svarīgu uzvaru.

    Blue Jackets izbraukumā ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) uzvarēja Vankūveras Canucks, kas pēdējos sešos dueļos piedzīvojusi piecas neveiksmes.

    Merzļikins 24. februārī spēlē pret Otavas «Senators» guva traumu, kā rezultātā kopš tā laika nebija stājies vārtos. Svētdien Latvijas hokejists tika pie savas iespējas un tvēra 26 no 27 metieniem, atvairīdams 96,3% raidījumu.

    Kopumā šajā sezonā Merzļikins 33 spēlēs vidēji ielaidis 2,35 ripas un atvairījis 92,3% metienu.

    Vārtsargs vienīgo reizi kapitulēja trešā perioda devītajā minūtē, kad Eliass Petersons apskrēja aizsargu un kritienā raidīja ripu Merzļikinam starp kājsargiem. 

    Uzvarētāju labā vārtus guva Emīls Bemstrēms un Ēriks Robinsons.

    Abas komandas šobrīd cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Neviena no tām nav starp savas divīzijas trim spēcīgākajām vienībām, tāpēc cīņa noris par divām wild card vietām.

    Blue Jackets ar 81 punktu 70 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

    Nākamo spēli Kolumbusas vienība aizvadīs ceturtdien pret Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas Penguins, kas svētdien piedzīvoja zaudējumu regulārā čempionāta spēlē, savā laukumā ar rezultātu 2:6 (2:1, 0:2, 0:3) atzīstot Karolīnas Hurricanes pārākumu.

    Bļugers spēles trešajā periodā ar ķermeņa augšdaļu bloķēja ripu un devās uz ģērbtuvi, tomēr vēlāk atgriezās uz ledus. Šobrīd gan nav zināms, kādas sekas tas atstās uz piedalīšanos nākamajos mačos.

    Bļugers laukumā pavadīja 12 minūtes un 49 sekundes, no kurām divas minūtes un 21 sekundi nospēlēja mazākumā un deviņas sekundes – vairākumā. Tāpat uzbrucējs bloķēja vienu metienu, uzvarēja piecos no 11 iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu –1.

    Latvijas uzbrucējs šosezon 68 spēlēs guvis deviņus vārtus un atdevis 13 rezultatīvas piespēles, iekrājot pozitīvu lietderības koeficientu +1.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē