• Šmidres kandidatūra ekonomikas ministra amatam negūst visu koalīcijas partneru atbalstu

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    14. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekonomikas ministrija
    KPV LV izvirzītā uzņēmēja Pētera Šmidres kandidatūra uz ekonomikas ministra amatu neesot guvusi visu koalīcijas partneru atbalstu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

    Pret Šmidres kandidatūru esot iebildis viens no koalīcijas partneriem. Pret minēto amata pretendentu iestājusies Nacionālā apvienība, kura uztur prasību šajā matā iecelt līdzšinējo ministru Jāni Vitenbergu.

    Kā ziņots, strīds par to, kuram cilvēkam būtu jāieņem ekonomikas ministra amats, sācies pēc Vitenberga lēmumu pamest partiju KPV LV un iestāties Nacionālajā apvienībā.

    KPV LV uzstāj uz Sadarbības līguma pildīšanu un pieprasa saglabāt tās pārziņā Ekonomikas ministriju.

    KPV LV lēmums izvirzīt par ekonomikas ministra amata kandidātu uzņēmēju Pēteri Šmidri vairāk atgādina sabiedrisko attiecību (PR), nevis reālu politisku soli, aģentūrai LETA atzina sabiedrisko attiecību aģentūras Mediju tilts līdzīpašnieks, politologs Filips Rajevskis.

    Rajevskis norādīja, ka Šmidre ir cienījams cilvēks un uzņēmējs, taču viņa izvirzīšana vairāk atgādina sabiedrisko attiecību, nevis politisku soli.

    «Tiem, kas viņu izvirzīja nav daudz balsu. Šis vairāk izskatās pēc izteikta PR soļa, un mazāk pēc politiska, kad partija ar to paustu reālu vēlmi iegūt šo amatu. Viņi vienkārši izvirzījuši cienījamu cilvēku, lai sevi vairāk parādītu un izmanto Šmidres vārdu savas atpazīstamības celšanai,» norādīja Rajevskis.

    Rajevskis arī piebilda, ka Šmidrem apstiprināšanas gadījumā būtu nepieciešama pielaide valsts noslēpumam, par kuras piešķiršanu lemj drošības dienesti. «Esam ļoti neparastā situācijā ar šo valdības krīzi, taču viegli tas nebūs un nevar no pirmā acu uzmetiena pateikt, ka Šmidres kandidatūra tiks apstiprināta,» piebilda Rajevskis.

    Eksperts arī norādīja, ka tagad jāgaida koalīcijas sarunas par ministru posteņiem, «jo tur neviens, vien ministra postenis nokļuvis apspriešanai »uz galda" un es neticu, ka sarunas notiek tikai ap ekonomikas ministra kandidātu."

    KPV LV piekydientikšanās reizē ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un viņa pārstāvēto Jauno Vienotību izvirzīja savu ekonomikas ministra amata kandidātu bezpartejisko uzņēmēju Pēteri Šmidri.

    Pēc tam, kad KPV LV Saeimas frakcija izlēma atsaukt Jāni Vitenbergu (NA) no ekonomikas ministra amata, Kariņš izpildīja solījumu par Vitenberga demisijas pieprasīšanu, lai tiktu ievērots koalīcijas līgums. Premjers šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu norādīja, ka redz iespēju lielākai vai mazākai ministru proporciju maiņai, ja visi koalīcijas partneri tai piekrīt.

    Ministru prezidents arī pēc atkārtota jautājuma neizteica komentārus saistībā ar KPV LV izvirzīto ekonomikas ministra amata kandidātu Pēteri Šmidri.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē