• Sevastova nepārvar Sinsinati turnīra pirmo kārtu, izstājas arī Ostapenko

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    13. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: WTA Tennis
    Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Sinsinati WTA Premier 5 turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 2–6, 7–6 (7:3), 3–6 zaudēja Jūlijai Putincevai no Kazahstānas. Anastasija Sevastova ar rezultātu 6–7 (3:7), 7–6 (7:4), 4–6 piekāpās Svetlanai Kuzņecovai no Krievijas.

    Pirmā savu maču aizvadīja Ostapenko un Putinceva. Abas tenisistes iepriekš tikušās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajā tikšanās reizē 2016.gadā Putinceva ar 6–1, 3–6, 7–5 uzvarēja Pekinas WTA Premier turnīra pirmajā kārtā, savukārt 2017.gada Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā Ostapenko bija pārāka ar 6–3, 6–1.

    Latvijas tenisiste pieļāva vairākas dubultkļūdas un nonāca iedzinējos ar 0–3. Lai gan ar breiku viņa vienu punktu atguva, tomēr zaudēja savas nākamās divas serves un setā piekāpās ar 2–6.

    Otrā seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā. Tajā rīdziniece panāca 4:1 un pēc tam guva virsroku ar 7:3.

    Trešā seta ievadā Ostapenko tika nobreikota un arī savos nākamajos divos serves geimos saskārās ar Putincevas pretestību, kopā atspēlējot četras breikbumbas. Septītajā geimā Latvijas tenisiste servēja veiksmīgi, tomēr devītajā nonāca iedzinējos ar 0:40, kas Kazahstānas sportistei deva trīs mačbumbas. Pirmo no tām Ostapenko atspēlēja, bet ar otro Putinceva noslēdza maču savā labā ar rezultātu 2–6, 7–6 (7:3), 3–6.

    Ostapenko šajā mačā pieļāva 15 dubultkļūdas, kamēr pretiniecei tādas bija tikai divas.

    Pēc pirmdien atjaunotā ranga Ostapenko pakāpusies par piecām vietām, ieņemot 75.pozīciju, kamēr viņas pretiniece Putinceva ir 42.vietā. Par dalību pirmajā kārtā Ostapenko saņems vienu WTA ranga punktu.

    Sevastova rangā ieņem 11.vietu un ar tādu pašu numuru izlikta šajā turnīrā, kamēr kādreizējā planētas otrā rakete Kuzņecova šobrīd reitingā ir 153.pozīcijā un Sinsinati piedalās ar rīkotāju speciālo ielūgumu.

    Kopumā šajā mačā, neskaitot taibreikus, bija 17 breiki. Pirmajos divos setos abas tenisistes apmainījās uzvarām taibreikos, bet trešajā setā pēc 4–4 Kuzņecova bija pārāka divos geimos pēc kārtas un pielika punktu teju divu stundu un 40 minūšu ilgušajai cīņai.

    Par dalību pirmajā kārtā gan Ostapenko, gan Sevastova saņems vienu WTA ranga punktu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē