• Rinkēvičs: Balkrievijas jautājums pasaules hokeja čempionātā ir "divdomīga situācija"

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    25. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    Baltkrievijas izlases dalība Rīgā notiekošajā pasaules hokeja čempionātā ir ļoti nopietni apsverams jautājums, taču šis jautājums uzdodams Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF), Latvijas Televīzijas raidījumā Šodienas jautājums atzina ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

    Jautāts par to, vai varētu tikt lemts par kādiem mēriem attiecību uz Baltkrievijas dalību čempionātā, ministrs atbildēja, ka tā patlaban ir minētās federācijas atbildība, taču, atceroties, «kā gāja», ministrs uzskata, ka tas būtu diezgan sarežģīti. Tāpat Latvijai esot zināmi «juridisku saistību raksti», kad tā pārņēma šī čempionāta rīkošanu.

    «Es domāju, ka šis jautājums tomēr jāuzdod federācijai. Tā ir mazliet divdomīga situācija,» uzsvēra ministrs un piebilda, ka, viņaprāt, pirmdien Rīgā notikusī Baltkrievijas oficiālā karoga nomainīšana pret Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu pietiekami skaidri nodemonstrējusi, ko Latvija domā par situāciju Baltkrievijā.

    «Es negribētu šobrīd lemt citu organizāciju vietā, bet manā izpratnē tas tiešām ir ļoti nopietni apsverams jautājums, taču tas tiešām jādara attiecīgajai federācijai,» šī jautājuma atbildes nobeigumā piebilda ministrs.

    Tikmēr Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis pirmdienas vakarā izteicās, ka Baltkrievijas hokeja izlases izslēgšana no Rīgā notiekošā pasaules čempionāta netiek izskatīta.

    Kā zināms, pirmdien Rīgā, pie viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija, kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts pret Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu. Karogu pie viesnīcas, kur dzīvo arī Baltkrievijas hokeja izlase, nomainīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

    Vēlāk vakarā Baltkrievijas Hokeja federācija (FHB) paziņoja, ka iesniegusi notu IIHF, 2021. gada pasaules čempionāta rīkotājiem un LHF.

    2021. gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, tomēr 18. janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju.

    Tāpat ziņots, ka lidmašīnai, kas svētdien bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, Baltkrievijas gaisa telpā netālu no Lietuvas robežas nācās mainīt kursu un doties uz Minsku, kur Baltkrievijas kriminālpolicija aizturēja vienu no tās pasažieriem – opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba locekli, opozīcijas medija Nexta dibinātāju un galveno redaktoru Protaseviču, kuram Baltkrievijā draud nāvessods.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē