• Pulkvedis: Krievijai nepietiek spēku, lai karā Ukrainā aktīvi virzītos uz priekšu

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    14. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Krievijas karaspēkam nepietiek spēku, lai karā Ukrainā aktīvi virzītos uz priekšu, šodien TV3 raidījumā «900 sekundes» teica bijušais Latvijas Sauszemes spēku komandieris, atvaļināts pulkvedis Igors Rajevs.

    Pašlaik notiekot sīvas kaujas atsevišķās vietās, bet nav būtiskas kustības un neviena no pusēm negūst īpaši redzamu un taustāmu pārsvaru.

    Viņš atzina, ka ir iespējami Krievijas spēcīgāki triecieni atsevišķās vietās, taču tai pietrūkst spēku un tas ir galvenais iemesls, kādēļ kauju un sadursmju vietas paliek tur kur, kur tās ir jau ilgāku laiku. 

    Viņš atzina, ka pašlaik Ukrainas armijai ir pietiekami spēku, lai spētu noturēt lielākās pilsētas. Svarīgi, lai viņiem izdodas saglabāt savu kaujas vienību spējas, no kā ir atkarīga pretošanās iespēja, katrā konkrētā vietā. Ja šīs grupas spējas tiek saglabātas, tad aizsardzība ar turpināties.

    Rajevs piebilda, ka Krievijas armija turpinās paaugstināt operāciju brutalitāti. Kā arī mēģinās papildināt savas rindas.

    Viņaprāt, Ukraina tomēr uzvarēs un Ukrainas karogs vēl joprojām plīvos galvaspilsētā Kijevā.

    LETA jau vēstīja, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē