• Portāls: Briedis ar Dortikosu supersērijas finālu aizvadīs 21.martā Rīgā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    9. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pasaules boksa supersērijas (WBSS) otrās sezonas fināla cīņa pirmā smagā svara kategorijā starp Latvijas bokseri Mairi Briedi un kubieti Junieru Dortikosu notiks 21.martā Latvijas galvaspilsētā Rīgā, liecina TVNET rīcībā esošā informācija.

    Aģentūra LETA novembrī jau ziņoja, ka tobrīd tika izskatītas trīs iespējamās WBSS otrās sezonas fināla svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem norises vietas – Rīga, Krievija un Saūda Arābija, no kurām katrai bija savi plusi.

    TVNET rīcībā esošā informācija liecina, ka cīņa notiks 21.martā Rīgā, taču Brieža menedžeris Raimonds Zeps sarunā ar TVNET šādu informāciju nedz apstiprināja, nedz noliedza, jo pirms WBSS paziņojuma šādu informāciju viņš nedrīkst izpaust pat tad, ja vieta jau būtu zināma. Cīņas datumu un vietu oficiāli paziņos supersērijas organizatori. Ja tas būs 21.marts, visticamāk par cīņas vietu un datumu organizatori varētu paziņot apmēram pēc pusmēneša – trim nedēļām.

    Briedis, kurš janvārī svinēs 35.dzimšanas dienu, profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

    Kubas bokseris Dortikoss, kurš 33.dzimšanas dienu svinēs 11.martā, izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu – nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

    Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

    Sagaidāms, ka bokseri finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu – Muhameda Ali trofeju.

    Bija paredzēts, ka supersērijas pusfinālā Briedis ar Glovacki cīnīsies par Pasaules boksa padomes (WBC) un Pasaules boksa organizācijas (WBO) pasaules čempiona jostām. Tomēr cīņas dienā WBC organizācija atsauca titulcīņu, jo nespēja vienoties ar WBSS organizatoriem, bet WBO pasaules čempiona jostu, kas pēc cīņas nonāca Brieža īpašumā, WBO 2019.gada novembrī Latvijas bokserim atņēma. Organizācija bija noteikusi laiku revanša mačam ar Glovacki, taču, gatavojoties WBSS finālam, cīnīties ar Polijas bokseri noteiktajā termiņā nebija iespējams.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē