• Pavļuts par saslimstības pieaugumu: Mēs jūs brīdinājām

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    27. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Saslimstības ar Covid-19 sarukuma apstāšanās un pašreizējais pieaugums korelē ar valdības iepriekš ieviestajiem drošības pasākumu un ierobežojumu atvieglojumiem, valdības sēdē pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

    «Mēs jūs brīdinājām, ka saslimstība pārstās samazināties, ja mēs spersim soļus pasākumu mīkstināšanas virzienā,» sacīja ministrs. Viņš tostarp pauda nostāju, ka tajās valstīs, kur tiek mīkstināti drošības pasākumi un ierobežojumi, ir tendence parādīties saslimstības kāpumam.

    «Mēs esam vairākos piegājienos mazinājuši ierobežojumus, esam atvēruši teju visus veikalus, mēs esam brīdinājuši neskaitāmas reizes, tostarp eksperti runājuši, ka papildu galamērķi, papildu aktivitātes izraisa papildu kustību,» argumentēja Pavļuts.

    Jau ziņots, ka, turpinot monitorēt saslimstību ar Covid-19 Latvijā, atkārtoti vērojams pieaugums par 6,4%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, un 22% pieaugums, salīdzinot ar mēneša sākumu, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

    SPKC ziņo, ka pieaudzis arī dienā vidēji atklāto gadījumu skaits. Šobrīd dienā tiek atklāti vidēji 569 gadījumi, kamēr nedēļu iepriekš – 538.

    Arī stacionāros vērojams lēns Covid-19 pacientu pieaugums. Dienā vidēji stacionēto pacientu skaits pagājušajā nedēļā pieauga līdz 69 pacientiem dienā, kamēr nedēļu iepriekš tika stacionēts vidēji 61 pacients dienā. Arī vērtējot stacionēto pacientu saslimstības smagumu, saglabājas intensīva situācija.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē