• Pabriks atsakās pildīt veselības ministra pienākumus un iesaka to darīt pašam Kariņam

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    5. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: europarl.europa.eu
    Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) nevēlas būt veselības ministra pienākumu izpildītājs un uzskata, ka veselības nozares vadīšana patlaban jāuzņemas pašam premjeram Krišjānim Kariņam (JV).

    Pabriks aģentūrai LETA teica, ka par premjera paziņojumu attiecībā uz veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) demisijas pieprasījumu ir dubults pārsteigums. Pirmkārt, Pabrikam pārsteigums esot par to, ka premjers tik negaidīti, neinformējot koalīcijas partnerus, ir pieprasījis Viņķeles demisiju. Otrkārt, pārsteigums esot par to, ka, neparunājot ar pašu Pabriku, premjers publiski paziņojis, ka viņš būs Viņķeles aizvietotājs.

    «Es nebūšu veselības ministra aizvietotājs. Es domāju, ka, par spīti kompetencēm un aizsardzības resorā esošajai labajai kārtībai un organizētībai, es uzskatu, ka man ir pienākums no šī goda atteikties. Tāpat, ņemot vērā, ka koalīcija sastāv no piecām partijām un vienmēr ir grūtības ar koordināciju, man nav tādu mehānismu, kā es varētu efektīvi īstenot to politiku, ko vēlētos veselībā un kādu vēlētos arī premjers,» uzsvēra Pabriks.

    Politiķis uzskata, ka pareizākais solis šajā situācijā ir Kariņam pašam uzņemties ministra pienākumu izpildītāja lomu. Tas premjeram ļaušot labāk koordinēt procesus.

    «Valsts un sabiedrības veselības interesēs ir nešūpot valdību, kā arī pašam premjeram uzņemties šo koordinējošo lomu, kamēr visi pārpratumi tiek likvidēti. Tas ir normāli un, iespējams, un tas ir labākais veids, kā koordinēt procesus,» uzsvēra Pabriks.

    Vaicāts, vai pēc premjera paziņojuma partiju apvienība «Attīstībai/Par!» (AP) saredz iespēju turpināt darbu valdībā bez Viņķeles, Pabriks atbildēja, ka patlaban neko plašāk nevēlas komentēt, atkārtojot, ka premjera lēmums apvienībai bijis pārsteigums. «Mēs jebkurā gadījumā pieiesim ļoti atbildīgi šai krīzes situācijai, jo es uzskatu, ka tas ir nepareizs solis – iepriekš nebrīdinot, šādā veidā kustināt valdību,» norādīja Pabriks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē