• Māris Mihelsons: Man riebās kaplēt un ravēt!

    Personības
    Ilze Anna Vītola
    23. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gatis Gierts
    Ļoti iespējams, Māris Mihelsons labprātāk trīs stundas no vietas spēlētu akordeonu vai zāģētu malku nekā sniegtu intervijas. «Prāta vētras» kopīgajās intervijās viņš nav pirmais saucējs, tāpēc var šķist «klusais ūdens». Runāt par mūziku viņš varētu stundām, bet par mūziku runāts jau tik daudz, ka gribas runāt par viņu pašu. Mārim šis pavasaris ir īpašs. Viņš jau vairākus gadus ir kopā ar mīļoto sievieti Lauru, un, ja šis būtu kino, šobrīd parādītos uzraksts «turpinājums sekos…»

    – Kāpēc tev vajadzēja savus laukus?

    – Pirms gadiem desmit vienpadsmit bija kārtējā diena, kad gribējās kaut kur doties ārpus Rīgas. Tā tu vienreiz aizbrauc uz jūru, otrreiz, trešo reizi. Tad uzprasies pie kāda ciemos, pēc tam atkal aizbrauc uz jūru. Tad dodies ceļojumā, kur paliec viesnīcā. Kādā brīdī ļoti izjutu nepieciešamību pēc vietas, kur esmu kungs un ķēniņš, gribēju radīt tādu vidi, kādu man gribas, lai ir skaisti. Un, tā kā man nebija savu, vecmāmiņu vai krustmātes lauku, šī vajadzība kaut kā jārisina pašam. Izdomāju, ka jāatrod vieta, lai bērni, kas būs pēc vairākām paaudzēm, varētu teikt: mans vecaistēvs šo vietu iesāka.

    – Kad iegādājies lauku īpašumu, biji precējies un tev bija ģimene. Kad izšķīries, nebija vēlmes to pārdot, tikt vaļā no ilgām, kas vismaz sākotnēji iecerētajā formā nepiepildīsies? Vai arī māja pēc šķiršanās bija vieta, kur glābties?

    – Man nekad nav bijusi vēlme glābties, lai gan to tur var darīt brīnišķīgi. Var gan glābties, gan priecāties, bet, nē, man nebija šādas vēlmes un nav arī tagad.

    Pie dzīves satricinājumiem, pie tā, ka kaut kas notiek vai nenotiek, vietas nav vainīgas.

    – Tev svarīgi, ka šī vieta ir tava?

    – Atceros, kad biju mazs puika un bija kārtējā vasaras diena, kad citi bērni skrien pa lauku un spēlē bumbu, man ar mammu bija jābrauc uz dārzu. Man riebās kaplēt un ravēt! Bet, tiklīdz kaut kas ir mans, rodas citas emocijas un domu gaita. Ne mazāko problēmu ar ravēšanu, kaplēšanu, pļaušanu un malkas gādāšanu. Pieņemu, ka katram dzīvē tā ir: kad kāda lieta kļūst par tavu, par to dedz un esi gatavs strādāt melnu muti.

    – Kad bērni atbrauc, liec viņiem kaut ko darīt, lai audzinātu viņu raksturus?

    – Kad parādījās doma par saviem laukiem, pilnīgi noteikti zināju, ka neiešu ceļu, liekot bērniem kaut ko darīt. Negribu uzspiežot radīt pretēju reakciju. Šo vietu esmu radījis viņiem, bet ideja nāca no manis un uz maniem pleciem arī lielākā daļa darbu. Man patīk sakārtota vide un sena ēka, un, ja reiz mani tas interesē, kāpēc lai es to nedarītu? Man ir būtiski dzīvot sakoptā vidē.

    Vairāk lasiet žurnāla «Santa» 4. numurā! 

    • Intervija ar aktrisi un tērpu mākslinieci Madaru Botmani par dzīves smagākajiem periodiem, sarežģīto bērnību, iekšējo Kristīni un viņas attiecībām ar vīru padsmit gadu garumā. 
    • Ļoti, ļoti sliktie puiši jeb Kā atpazīt tos, ar kuriem iesaistoties attiecībās, sieviete paliek ar salauztu sirdi, zemē iemītu pašapziņu un nereti pat tukšu bankas kontu.
    • Meklējam atbildes uz jautājumu, kā atbrīvoties no aizvainojuma.
    • Prāta vētras mūziķis Māris Mihelsons sniedz interviju pēc vairāku gadu klusēšanas. Viņam šis pavasaris ir īpašs it visā, arī attiecībās ar mīļoto sievieti Lauru. 
    • Dzejniece Anna Auziņa, kura uzrakstījusi šokējoši atklātu grāmatu par sievietes ķermenisko dzīvi, intervijā stāsta par pašas piedzīvoto un pārliecībām, kas formējušās dzīves laikā. 
    • Leģenda par Latvijas izcilo teātra un kino zinātnieci, mākslas zinātņu doktori Valentīnu Freimani. Viņas stāsts ir apliecinājums tam, ka cilvēks savu mugurkaulu un labestību var saglabāt visos laikos.
    • Četras dažādu vecumu sievietes fotostāstā atklāj, kādas sejas procedūras veikušas, lai uzlabotu savu izskatu. 
    • Vēl lasi par pavasara modes aktualitātēm, iedvesmojies no idejām, kā iekārtot savu mājokli un veikt jaunus garšu eksperimentus Lieldienu galdam!
    Santa nr04

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē