• Latvijas premjers sola respektēt IIHF lēmumus par 2021. gada pasaules hokeja čempionātu

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    12. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels ceturtdien, 12. novembrī, video konferencē tikās ar Latvijas premjeru Krišjāni Kariņu un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pārstāvjiem, lai apspriestu 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanu Rīgā, vēsta IIHF.

    Kā zināms, šo turnīru Latvija rīkotu kopā ar Baltkrieviju, spēlēm notiekot Rīgā un Minskā.

    “Šodien mums bija ļoti pozitīva tikšanās ar Latvijas valdības pārstāvjiem un turnīra rīkotājiem no Latvijas puses par 2021. gada pasaules čempionātu. Mūs ar savu klātbūtni pagodināja arī Krišjānis Kariņa kungs, un mēs esam pateicīgi par viņa ieguldījumu situācijas risinājumā,” saka IIHF prezidents.

    Sarunas laikā Krišjānis Kariņš atkārtoti apstiprināja, ka atbalsta LHF darbu čempionāta rīkošanā, bet IIHF prezidents norādīja, ka viņa vadītā organizācija darbojas ārpus politikas un cenšas darīt visu, lai pasaules čempionāts notiktu tajās valstīs, par kurām nobalsoja IIHF kongress. Kariņš savukārt uzsvēra, ka prioritāte ir spēlētāju, dalībnieku, mediju pārstāvju, rīkotāju un līdzjutēju drošība, kam Fāzels piekrita.

    IIHF un Latvijas valdības vadītājs kopīgi norādīja uz Covid-19 ietekmi uz organizatorisko darbu, jo galvenā problēma ir tā, ka rīkotāji nevar droši zināt, vai faniem būs atļauts apmeklēt čempionāta spēles klātienē. Sarunas beigās Kariņš uzsvēris, ka Latvijas valdība respektēs IIHF padomes lēmumu par pasaules hokeja čempionātu.

    “Mēs nespiežam pieņemt lēmumus nekavējoties, un mums ir jāturpina analizēt, kā situācija attīstīsies abās valstīs,” par globālo epidemioloģisko situāciju saka Renē Fāzels.

    Kā ziņots, pēc nemieru izcelšanās Baltkrievijā Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā Latvijas valdība informēja IIHF par nevēlēšanos šādos apstākļos čempionātu rīkot kopā ar Baltkrieviju, kā arī lūdza IIHF Baltkrievijas vietā atrast citu valsti, kurā varētu notikt daļa no čempionāta.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē