• Latvijā varētu tikt izveidots vienots videonovērošanas tīkls

    Reģioni
    Ziņu aģentūra LETA
    15. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) vēlas, lai Latvijā tiktu izveidots vienots videonovērošanas kameru tīkls visā Latvijas teritorijā, kas sekmētu noziegumu izmeklēšanas efektivitāti, un šī iecere atbalstīta viņa šodien sarīkotajā sanāksmē ar pašvaldībām par iekšējās drošības jautājumiem.

    Preses konference ministrs stāstīja, ka panākta vienošanās par to, lai pašvaldības aktīvāk sadarbotos ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru, izvērtējot iespēju pievienoties kopīgai platformai, lai veidotu «stabilu savietojamību ar videonovērošanas kamerām visā Latvijas teritorijā». Pašlaik nav zināms, kad šāds tīkls varētu būt izveidots.

    Ģirģens vērtēja, ka sadarbība starp ministriju un pašvaldībām ir ļoti pozitīva, bet ir vairāki jautājumi, kas vēl jārisina, piemēram, par izmantoto tehnisko līdzekļu un iespēju savietojamību, veidojot datu regulai atbilstošu videonovērošanas tīklu, kas «ļautu augstāka līmenī garantēt iedzīvotāju drošību». «Es ceru, ka valsts drošība būs aktualitāte un prioritāte valstiskā līmenī,» izteicās ministrs.

    Arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Ģints Kaminskis vērtēja, ka sadarbība starp Iekšlietu ministriju un pašvaldībām bijusi gana veiksmīga, bet svarīgākais, lai šī sadarbība būtu vērsta uz to, lai iedzīvotāji dzīvotu pēc iespējams drošākā vidē.

    Kaminskis atbalstīja ideju par vienotu videonovērošanas kameru tīklu un atgādināja, ka šāda veida videonovērošanu kameru sasaiste vairākās vietās Latvijā jau darbojas. Viņš izteica cerību, ka šis pakalpojums ar laiku kļūs lētāks.

    Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas vadītājs Ģirts Beikmanis norādīja, ka liela daļa daudzdzīvokļu namu īpašnieku būtu gatavi investēt līdzekļus, lai uzstādīt videonovērošanas kameras savos pagalmos, bet vēlāk tos sasaistīt vienotā tīklā.

    «Vienmēr atradīsies kāds, kuram nepatiks, ka viņš tiek filmēts, bet ir jāinformē iedzīvotāji, ka dati tiks glabāti tikai policijā un izmantoti nepieciešamības gadījumā,» sacīja Beikmanis.

    Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) norādīja, ka ir jāpalielina finansējums visai iekšlietu nozarei.

    Jau vēstīts, ka reaģējot uz futbola aģenta slepkavību Purvciemā, Ģirģens šodien sasauca sanāksmi par valsts iekšējo drošību. Slepkavība Purvciemā ir sekas tam, ka Latvijā strauji nepieciešams attīstīt vienotu videonovērošanas tīklu, lai policijai noziedzības apkarošanā un kārtības uzturēšanā būtu iespējams efektīvāk reaģēt, uzskata Ģirģens.

    Ministrs par nepieciešamību pēc vienota videonovērošanas kameru tīkla izveides bija paziņojis arī 2020.gada vasarā pēc valdības sēdes, kurā tika atbalstīts Valsts policijas reorganizācijas plāns.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē