• Latvijā slēgti Čilija Pizza pārvaldītie Čili pica restorāni

    Nauda
    Ziņu aģentūra LETA
    25. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ilustratīvs foto, Galleria Riga
    Latvijā slēgti visi Lietuvas Čili Holdings piederošā uzņēmuma Čilija Pizza restorāni Čili pica, taču tirgū darbojas franšīzes turētājam Tiamo grupa piederošās picērijas, aģentūrai LETA pastāstīja Čilija Pizza pārstāvji.

    Čilija Pizza pārstāvji norādīja, ka kompānijai piederošie restorāni beidza darbību līdz ar tiesiskās aizsardzības procesa lietas izbeigšanu maija vidū.

    Tiamo grupas publiskotā informācija liecina, ka kompānija Latvijā pārvalda kopumā desmit Čili pica restorānus – Liepājā, Ogrē, Jelgavā, Valmierā, Daugavpilī un Rīgā. Tostarp Rīgā šobrīd darbojas tikai viens Čili pica restorāns – tirdzniecības centrā Akropole.

    LETA jau ziņoja, ka 2020.gada maija vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa izbeidza Čilija Pizza tiesiskās aizsardzības procesu, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nebija atbalstījis Maksātnespējas likumā noteiktais kreditoru vairākums.

    Tiesiskās aizsardzības process Čilija Pizza tika ierosināts 7.februārī, nosakot divu mēnešu termiņu tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna izstrādei un saskaņošanai ar kreditoriem, taču aprīlī termiņš plāna izstrādei un saskaņošanai ar kreditoriem tika pagarināts līdz 8.maijam.

    Pēc Firmas.lv datiem, Čilija Pizza šogad 7.februārī, kad kompānijai tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process, bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds 268 860 eiro apmērā, 7.martā, proti, īsi pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī, kompānijas nodokļu parādi veidoja 388 330 eiro, 7.aprīlī nodokļu parāds bija sasniedzis 663 336 eiro, 7.maijā kompānijai nodokļu parāds bija 546 850 eiro apmērā, bet 7.jūnijā parāds veidoja 618 406 eiro.

    Čilija Pizza 2018.gada un arī 2019.gada finanšu rezultāti līdz šim nav publiskoti, savukārt 2017.gadā Čilija Pizza strādāja ar 6,924 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi pieauga par 65,7% un bija 263 220 eiro.

    Kompānija Čilija Pizza reģistrēta 2001.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,428 miljoni eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Lietuvā reģistrētā holdingkompānija Čili Holdings, bet patiesais labuma guvējs ir Lietuvas pilsonis Lins Tads Kaross.

    Tiamo grupa ir ēdināšanas uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 20 sabiedriskās ēdināšanas vietām un 500 darbiniekiem. Grupā ietilpst arī restorāni MO, Olive, Čello un Sushi Boom, kafejnīcas Lotte caffe, Teātra kafejnīca, klubs un pludmales bārs Cukurfabrik Liepājā.

    Kompānija Tiamo grupa reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 142 268 eiro, liecina Firmas.lv informācija. Kompānijas īpašnieki ir Aloizs Norkus (80%) un Monta Magone (20%). 2018.gadā Tiamo grupas apgrozījums bija 7,918 miljoni eiro, bet peļņa – 364 051 eiro. Kompānijas 2019.gada rezultāti pagaidām nav publiskoti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē