• Krievijas reģioni sāk izziņot obligātu vakcināciju pret Covid-19

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    17. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Krievijas Sahalīnas apgabals kļuvis par ceturto valsts reģionu, kurā noteikta obligāta iedzīvotāju daļas vakcinācija pret Covid-19.

    Kā pavēstīja sabiedrības veselības uzraudzības dienesta Rospotrebnadzor reģionālās pārvaldes vadītāja Olga Funtusova, reģions pēc saslimstības līmeņa ierindojies astotajā vietā valstī, lai gan pirms mēneša bija 82. vietā.

    Rīkojums par obligātu vakcināciju stāsies spēkā 21. jūnijā un prasība skars pakalpojumu, transporta, izglītības, veselības aizsardzības, tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un kultūras sfērās strādājošos, kā arī valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekus.

    Obligāti būs jāvakcinējas 60% katra darba kolektīva darbinieku. Kā vēsta izdevums Sakhalin.info, darbinieki, kuri atteiksies vakcinēties, tiks atstādināti no pienākumu pildīšanas un darbā varēs atgriezties tikai pēc potēšanās.

    Iepriekšējā dienā par obligātu 60% vairāku nozaru darbinieku vakcinēšanos paziņoja Maskavas, Piemaskavas un Kemerovas apgabala varasiestādes.

    Pasaules valstu vidū Krievijā ir sestais lielākais inficēšanās gadījumu skaits, tomēr prezidents Vladimirs Putins līdz šim apgalvojis, ka Krievija ar pandēmiju tiek galā labāk nekā vairums citu valstu.

    Varasiestādēm ar grūtībām izdodas pārliecināt iedzīvotājus vakcinēties, kaut arī valstī jau decembrī tika uzsākta masveida vakcinācijas kampaņa.

    Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins, trešdien paziņojot par obligātu vakcināciju, norādīja, ka inficēšanās gadījumu skaita pieaugums ir dramatisks. No Maskavas 12 miljoniem iedzīvotāju vakcinējušies vien 1,8 miljoni.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē