• Krāpnieku mudināta investēt kriptovalūtās, sieviete zaudē vairāk nekā 16 000 eiro

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policijas foto
    Valsts policija atgādina, ka joprojām tiek fiksēti gadījumi, kad iedzīvotāji kļūst par finanšu krāpnieku upuriem un zaudē lielas naudas summas. Viens no šādiem gadījumiem reģistrēts 18.martā. Šobrīd policija skaidro lietas apstākļus.

    18.Martā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirknis saņēma iesniegumu no 1950.gadā dzimušas sievietes, kura ziņoja, ka 2021.gada 21.janvārī veica maksājumu 16 tūkstošu eiro apmērā uz kādu kriptovalūtas bankas kontu ar mērķi veikt finanšu investīcijas kriptovalūtas investīciju biržā.

    Sieviete pastāvīgi dzīvo Lielbritānijā, taču minēto darījumu veica izmantojot Latvijas bankas kontu. No iesnieguma secināms, ka krāpnieciskās darbības attiecība pret sievieti tika veiktas Lielbritānijā, kas liecina par to, ka šī ir ne tikai Latvijā sastopama krāpniecības shēma, bet gan starptautiska līmeņa problēma.

    Policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem saņemot telefona zvanus no nezināmām personām, kuras runā tikai un vienīgi krievu valodā, kas stādās priekšā, kā dažādu uzņēmumu finanšu brokeri vai arī par dažādu cita aroda «finanšu speciālistiem».

    Minētie «finanšu speciālisti» pārliecina cilvēkus uzsākt investīciju darbības, izmantojot dažādas Latvijas Republikā nereģistrētās virtuālas interneta platformas, kā arī piedāvā palīdzību visā procesā, lai uzsāktu investīcijas.

    Pēdējā laikā viens no aktuālākajiem krāpšanas veidiem, kad iedzīvotājiem tiek piedāvāts ieguldīt finanses virtuālās interneta platformās. Respektīvi, iedzīvotāji periodiski saņem telefona zvanus no nezināmām personām, kas uzdodas par finanšu brokeriem vai citiem finanšu speciālistiem. Minētie “finanšu speciālisti” pārliecina cilvēkus uzsākt investīciju darbības, izmantojot dažādas Latvijas Republikā nereģistrētas interneta platformas, kā arī piedāvā palīdzību procesā, lai uzsāktu veikt investīcijas.

    Ārvalstīs reģistrētas investīciju kompānijas, kas nav saņēmušas atļauju no FKTK savas darbības veikšanai Latvijas teritorijā, aktīvi piedāvā ieguldīt naudas līdzekļus ar nolūku gūt peļņu, iemaksājot tos brokeru kompāniju kontos, bet ne ieguldītie līdzekļi, ne dividendes, kā rada pieredze, netiek izmaksāti.

    Kā platforma reklāmai var tikt izmantotas viltus ziņu lapas, no kurām lietotāji, šajās lapās aizpildot dažādas aptauju anketas, var tikt novirzīti uz krāpnieciskajām lapām, kur tiek piedāvāts ieguldīt naudu kriptovalūtās.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē