• Konstatēti būtiski trūkumi Latvijas antidopinga uzraudzības mehānismā

    Klubs
    Ziņu aģentūra LETA
    9. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Veselības ministrija (VM) konstatējusi vairākus trūkumus jaunizveidotajā antidopinga uzraudzības mehānismā un to novēršanai turpmāk ik gadu lūgs apmēram 60 000 eiro papildu finansējuma, liecina valdībā pieņemtais konceptuāls ziņojums.

    Kā pausts ziņojumā, izvērtējot esošo situāciju un ekspertu ziņojumu, konstatēta nepilnīga normatīvā regulējuma bāze antidopinga jomā. Šī problēma, VM ieskatā, ir būtisks trūkums efektīvai un pārdomātai Latvijas Antidopinga biroja darbībai, kā rezultātā nepieciešams pēc iespējas ātrāk izstrādāt Nacionālos antidopinga noteikumus.

    Tāpat VM norādīja, ka jāpilnveido antidopinga izglītības programmu darbība, lai izpildītu starptautiskajās prasībās noteikto un sasniegtu pēc iespējas plašāku informētību sabiedrībā, īpaši sportistu, treneru un citu sporta darbinieku vidū.

    VM skaidroja, ka joprojām nav izveidota konsultatīvā komisija, kas varētu sniegt atbalstu Antidopinga birojam stratēģiskajos jautājumos. Ministrija uzskata, ka šādas komisijas izveide varētu veicināt biroja darbības efektivitāti.

    Pēc ziņojumā paustā, lai sekmīgi īstenotu un realizētu Antidopinga biroja darbības principus, no 2020.gada un turpmāk ik gadu nepieciešams papildu finansējums apmēram 60 000 eiro apmērā.

    Lielākā daļa finansējuma jeb vairāk nekā 50 000 eiro nepieciešami, lai īstenotu informatīvo kampaņu Patiess sports.

    Tāpat finansējums būs nepieciešams, lai segtu lektoru izmaksas, organizētu dienu par «tīru» sportu, radītu informatīvus izdales materiālus, kā arī ieviestu un uzturētu elektronisko dopinga kontroļu anketu sistēmu.

    Valdība atbalstīja konceptuālajā ziņojumā piedāvāto risinājumu, kurš ik gadu izmaksās apmēram 60 000 eiro, kā arī vienojās, ka jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu izskatīs Ministru kabinetā kopā ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu iesniegtajiem prioritāro pasākumu pieteikumiem nākamā un pārējo gadu budžetam.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē