• Kā tu rīkotos X stundā?

    Karš
    Ansis Jaunalksnis
    2. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    5/7Skaidra nauda

    Skaidra nauda

    Šai problēmai ir divas puses: skaidra nauda un nauda bankas kontā. Vispirms kārtīgi jāapsver, vai skaidra nauda jums patiešām būs nepieciešama un cik liela summa. Skaidra nauda – mūsdienās tas, protams, ir arhaisms, taču laikā, kad nav zināms, vai būs pieejams internets un vispār dators, var izrādīties, ka skaidra valūta ir vienīgā, kas vēl «darbojas».

    Svarīgs ir jautājums – kādā valūtā konvertēt savus uzkrājumus? Daudzi uzskata, ka eiro ir droša, stabila valūta. Taču daudzi ir pretējās domās. Tieši tas pats attiecas uz ASV dolāru. Jebkurā gadījumā daļu uzkrājumu var glabāt arī eiro – vismaz tik daudz, lai nodrošinātu ikdienas patēriņu. Mūsdienu karu un terorisma pieredze māca, ka arī karojošā valstī naudas sistēma nesabrūk – arī Ukrainas grivna, Sīrijas mārciņa, Irākas un Sudānas dinārs, pat Dienvidsudānas mārciņa nav tikai papīriņi, lai gan, veidot uzkrājumus šajās valūtās, jums diezin vai kāds ieteiks.

    Tā ir nauda, tomēr tai trūkst tā, kas jums X stundā būs vajadzīgs visvairāk – stabilitātes.

    Valūtu tirgus ir ļoti mainīgs un dinamisks. Lai nu kā, šo loteriju nāksies vien spēlēt jums pašam. Taču savā «valūtu grozā» noteikti paredziet vietu tās valsts valūtai, uz kuru plānojat doties. Galvenais atcerēties, ka lielu daudzumu skaidras naudas pārvadāt ir ne tikai neērti, bet arī bīstami.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē