• IIHF varētu sodīt par Latvijā nelegālas azartspēļu vietnes reklāmu hokeja čempionātā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    28. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF) varētu sodīt par Latvijā nelegālas azartspēļu vietnes reklāmu hokeja čempionāta laikā, aģentūru LETA informēja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne.

    Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija jau pirmajā 2021. gada pasaules čempionāta hokejā dienā novēroja, ka Arēnā Rīga notiekošajā čempionātā uz hokeja laukuma bortiem ir izvietots Krievijā reģistrēta sporta bukmeikeru zīmola Liga Stavok logo.

    Pēc Birnes teiktā, šis azartspēļu pakalpojumu sniedzējs nav Latvijā licencēts, tādējādi hokeja čempionāta spēļu laikā tas tiek reklamēts nelegāli.

    Tāpat viņa uzsvēra, ka Latvijas Azartspēļu likums skaidri norāda uz azartspēļu reklāmas liegumu, izņemot, ja azartspēles tiek reklamētas pie azartspēļu organizēšanas vietas vai azartspēļu organizētāja vietnē. «Hokeja laukums neatbilst likumā noteiktajam. Latvijā šis azartspēļu organizētājs nav licenzēts, tātad tas tiek reklamēts nelegāli,» piebilda Birne.

    Līdz ko Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija pamanīja pēc Latvijas likumiem nelegāli izvietotu azartspēļu reklāmu, tā nosūtīja minēto gadījumu izvērtēt Latvijas Hokeja federācijai (LHF), Arēnai Rīga, Izglītības un zinātnes ministrijai, Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei un Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC), lai rastu piemērotāko risinājumu, kas nebūtu pretrunā ar Latvijas likumiem.

    Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija noskaidroja, ka līgumu ar Liga Stavok slēgusi IIHF, tāpēc tālāko situāciju skaidro PTAC.

    Birne ir pārliecināta, ka Latvijas atbildīgās iestādes var piemērot IIHF sodu par nelegālas reklāmas izvietošanu, tāpēc Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija ir nosūtījusi visu sev pieejamo informāciju PTAC, lai tas izvērtē situāciju un lemj par to, kādā veidā juridiski varētu piemērot sodu starptautiskai organizācijai.

    «Tas nebūs vienkārši, ņemot vērā, ka reklāmas līgumu slēgusi IIHF, kas ir starptautiska organizācija. Bet jebkurā gadījumā, Latvijas likumi ir jāievēro ikvienam,» uzsvēra inspekcijas vadītāja.

    Kā aģentūrai LETA norādīja PTAC pārstāve Sanita Gertmane, iestāde pieprasīs skaidrojumus iesaistītajām pusēm, kā arī PTAC sadarbosies ar citām iesaistītajām institūcijām, kurās par šo jautājumu vērsusies Izložu un Azartspēļu inspekcija. Tas viss varētu aizņemt aptuveni mēnesi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē