• Ģirģens: Nevajag tagad ar ilūziju uztvert, ka pasākumi tiek mīkstināti

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    11. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Ministru kabinets ceturtdien lēma ārkārtējās situācijas laikā neturpināt komandantstundu, pēc valdības sēdes mediju pārstāvjiem paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

    Kariņš skaidroja, ka turpmāk komandantstundas vietā policija daudz stingrāk uzraudzīs pulcēšanās pārkāpumus, kā arī stingrāk kontrolēs robežšķērsošanu un karantīnas ievērošanas prasības.

    Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) žurnālistiem skaidroja, ka valdība, pieņemot lēmumu par komandantstundas neturpināšanu, ir rīkojusies atbildīgi. Tā vietā policijas resursi Covid-19 ierobežojumu kontrolē tiks izmantoti mērķtiecīgāk tajās jomās, kur ir lielākie riski.

    Ministrs solīja, ka likumsargu patruļas turpināsies visu diennakti. Policija turpinās kontrolēt, vai personas atrodas pašizolācijā, tāpat turpināsies pārbaudes sabiedriskās vietās. Policija arī uzraudzīs vai ierobežojumi tiek ievēroti sabiedriskajā transportā un privāto transportu vienuviet neizmanto vairāku mājsaimniecību pārstāvji.

    «Nevajag tagad ar ilūziju uztvert, ka pasākumi tiek mīkstināti,» uzsvēra ministrs.

    Ģirģens arī atgādināja, ka saskaņā ar valdībā šodien lemto personām, kuras šķērsos Latviju tranzītā, tas būs jāizdara 12 stundu laikā pēc reģistrēšanās sistēmā covidpass.lv Līdz šim likumsargi bija konstatējuši, ka ieceļotāji ļaunprātīgi izmantojuši covidpass.lv, proti, norādījuši, ka Latviju šķērsojušas tranzītā, taču patiesībā tā nedarīja.

    Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks žurnālistiem norādīja, ka arī pēc komandantstundas neturpināšanas policija ir gatava atbilstoši reaģēt un resursu tai ir pietiekami.

    Līdz šim komandantstunda bija spēkā piektdienās un sestdienās laikā no plkst.22 līdz 5.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē